új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Orbán Viktor szerda délután a Facebook-oldalán közölte, hogy a kormány elfogadta a Fidesz javaslatát, és elindítják a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációt. A kormányfő azt mondta: az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak.

    Mindenkit kérek, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös föllépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének

    fogalmazott Orbán Viktor a közösségi oldalán megosztott videóban.

    A Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésének szünetében jelentette be nemrégiben Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, hogy nemzeti konzultációt kezdeményeznek az energiaszankciókról.

  • A parlament őszi ülésszakának első napján napirend előtt szólalt fel Orbán Viktor, és a két ülésszak közötti kormányzati döntésekről számolt be. Többek között az uniós forrásokról való tárgyalásokra is kitért, azt mondta: a magyar gazdaság és energiarendszer korszerűsítéséhez szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. A kormányfő azonban arról is beszélt, ha az ország mégsem kapná meg az uniós pénzeket, akkor más pénzügyi források után néz a kormány.

    Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk

    – jelentette ki Orbán Viktor a parlamentben.

  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatója 11:30-kor kezdődik. Az Index percről percre beszámol az elhangzottakról, köszöntjük olvasóinkat!