Végleg bezár a Malackrumpli

DSC8801
2022.11.23. 16:35
Végérvényesen bezárja kapuit a Malackrumpli Bisztro. A vezetőség azt írta, Járosi Tamás hirtelen halálával az étterem lelkét veszítették el, amit minden igyekezetük ellenére a jelenlegi helyzetben nem tudtak pótolni.

A Malackrumpli Bisztro Facebookon számolt be arról, hogy végleg bezárja kapuit. Mint írják, az elmúlt évek sok kihívást állítottak az étterem elé, ám bíztak abban, hogy átlendülnek a nehéz időszakon, és hogy a minőségi gasztronómia, a jó csapat, a támogató, igényes vendégkör, a lelkes vezetés megbízható garancia.

A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekeztünk ellenére a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni

– áll a posztban.

Az étterem vezetősége az egész csapatnak köszöni, hogy a hőség és nagy hajtás ellenére is vállalták, hogy ilyen körülmények között végigvitték a nyarat, valamint a beszállítóknak, a partnereiknek, az üzletembereknek és a szakmabelieknek is nagyon hálás.

Búcsúznak a vendégektől is

Az étterem meghatóan búcsúzott el a vendégeitől is: „De mindenekelőtt köszönet illeti vendégeinket, a kitartó Malackrumpli-rajongókat a mögöttünk levő sikeres 8 év bizalmáért, a sok jó szóért és elégedett pillantásért, az üres tányérokért és felhörpintett italokért, amellyel 2015 óta folyamatosan kitüntettek minket. Az elmúlt években rengeteg szeretetet, bátorítást kaptunk tőletek. Minden álom egyszer véget ér, de azoknak, akikben van szikra, újra és újra meg kell gyújtani a tüzet, mert mindig lesz, amiért érdemes!”

Járosi Tamás, a Malackrumpli egykori tulajdonosa  júliusban halt meg . Mint arról az Index is beszámolt, Járosi Tamás szerint a balatoni vendéglátásnak „drágábbnak kellene lennie”, illetve hogy 800 ezer forintos nettó fizetésért sem talál séfhelyettest.

A vállalkozó nyilatkozatát aztán többen átvették, és „a bulvársajtóban a címekben már a mondandómnak pont az ellenkezője jelent meg”. Lapunknak Járosi Tamás elmondta, hogy ezek után kommentekben és e-mailben is gyűlölködő, fenyegető üzeneteket kapott.

A Malackrumpli 2013 nyarán nyitotta meg először kapuit

A Malackrumpli Bisztro 2013 nyarán nyitotta meg először kapuit, az akkor még létező Biobalaton termelői piac részeként Balatonfüreden. A cél elsősorban a piac üzemeltetése és ezzel együtt a saját minősített biogazdaságuk támogatása volt.

„Azonban a nagy lelkesedéssel és szerény infrastruktúrával rendelkező gerillaétterem nagyon hamar és nagyon zajos sikert aratott, felkapott és bizonyos szempontból túl is tolt a média bennünket, özönlöttek a vendégek” – írta korábban Járosi Tamás a Malackrumpli blogján. Az éttermet végül bezárták, majd nagy nehézségek árán nyitották újra.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)