Meggondolta magát, nem vállalja a felelősséget a Mecseket lángba borító férfi

2023.04.11. 07:59
A tavaly nyáron okozott nagy pécsi erdőtűz okozója az eset után azonnal beismerte, hogy miatta történt a katasztrófa. Az azóta eltelt néhány hónap alatt inába szállhatott a bátorsága, ugyanis már nem akarja vállalni a felelősséget a házakat porig égető tűz miatt.

2022 augusztusában lángokba borult a Mecsek oldala. A tűz a nagy szél miatt gyorsan terjedt, és kíméletlen pusztítást végzett: hét lakóház lakhatatlanná vált, három ezek közül teljesen kiégett. A lángokat csak 120 tűzoltó tudta megfékezni.

Az Indexen beszámoltunk róla, hogy a tűz okozója akkor még vállalta a felelősséget, és nyilvánosan is bocsánatot kért Pécs összes lakójától. A férfi, aki a tűzgyújtási tilalom ellenére rakott tüzet a Mecsekben, többévnyi börtönbüntetésre számíthatott. Az anyagi károkat használtautó-értékesítésből tervezte megtéríteni.

Mint kiderült, az illető azóta meggondolta magát, az értesülések szerint mégsem vállalja a felelősséget – közölte az ATV Híradó.

Elkeserítő, hogy valaki ekkora bunkó tud lenni. Ezt nem is tudom elképzelni, hogy aki ekkora károkat okozott és ilyen szörnyű helyzetbe hozta a környékét, most így beszél

– mondta a Híradó riporterének az egyik felháborodott helyi lakos.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a férfi visszavonta korábbi állításait. Egy ügyvéd azt mondta az ATV-nek, hogy a beismerő vallomás visszavonása a nyomozást nem befolyásolja.