Lebukott a Pest vármegyei háziorvos, aki pénzért írt fel recepteket

2023.06.12. 18:58
Őrizetbe vett a rendőrség egy Pest vármegyei háziorvost. A vád szerint a doktor és asszisztense mintegy ezer alkalommal írt fel egy házaspárnak vényköteles nyugtatókat.

A 66 éves orvost és 59 éves asszisztensét vesztegetés elfogadásával, az 54 éves pácienst és 49 éves feleségét pedig vesztegetéssel gyanúsítják – számolt be a police.hu.

Mint írták, a gyanú szerint a háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vényköteles gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak, alkalmanként és fejenként 38 doboz nyugtató hatású tablettát.

Az elmúlt másfél évben az orvos csaknem ezer alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak. 

Hozzátették, hogy az ügyleteknél jelen lévő, a háziorvos utasításait követő asszisztensnek is jutott az anyagi ellenszolgáltatásból.

Kiderült, hogy orvosi igazolásokért, beutalókért, vérvétel elvégeztetéséért, illetve elvégzéséért, gyógyszerfelírásért, valamint egyszerű tanácsadásért is pénzt fogadtak el. Becslések szerint több százezer forintot gyűjtött össze az orvos a vesztegetés elfogadásával – közölték.

A rendőrség vesztegetés megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást a gyanúsítottak ellen.

Ahogy az Index korábban beszámolt róla, májusban vesztegetéssel vádolta meg a rendőrség azt a nyíregyházi orvost, aki szexuális szolgáltatásért cserébe írt fel gyógyszert a páciensének.

A rendőrség beszámolója szerint a 43 éves budapesti nő idén márciusban vette fel a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.