Donáth Anna: Varga Judit gyakorlatilag elismerte, hogy érintett a Schadl-botrányban

2023.06.28. 08:52
Varga Judit a lemondásával gyakorlatilag elismerte, hogy ő is érintett a végrehajtók botrányában – közölte Donáth Anna, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője.

Varga Judit szerdán, a Magyar Nemzetnek adott interjúban jelentette be, hogy lemond az igazságügyi miniszteri tisztségről. Mindezt azzal indokolta, hogy jövőre a 2024-es EP-választáson fontos szerepe lesz.

Az interjúban egyáltalán nem kérdezték Varga Juditot arról, hogy mit gondol a végrehajtók botrányáról, és ő maga sem tért ki erre az ügyre.„Varga Judit váratlan lemondásával lényegében elismerte, amit a közvélemény eddig is sejtett: ő is érintett a minisztériumában történt, végrehajtói maffiával kapcsolatos visszaélésekben, és jobbnak látja, ha Brüsszelbe távozik” – így vélekedett Donáth Anna a miniszter lemondását illetően.

Csak azt nem értem, hogyan gondolhatja akár ő, akár a miniszterelnök, hogy az Európai Parlament lesz a megfelelő menekülőút számára

– tette hozzá még Donáth Anna, majd utalt arra is, hogy szerint az EP-ben sokkal szigorúbb felügyeletre számíthat a miniszter. „Ott nem bújhat el a kérdések elől, és nem fog a segítségére sietni a propaganda, az ügyészség, meg az egész hatalmi gépezet” – zárta posztját.

Arról, hogy miért Varga Juditot küldheti Orbán Viktor Brüsszelbe, ebben a cikkünkben is írtunk.