Megrázó posztban búcsúztak el a szervezők a börgöndi repülőbaleset áldozataitól

2023.09.11. 11:34 Módosítva: 2023.09.11. 11:36
A szervezők a Facebookon tettek közzé egy gyászközleményt azután, hogy vasárnap halálos baleset történt a Börgöndi Légiparádén. Mint írták, ez volt az első olyan alkalom az elmúlt harminc évben, amikor befejezetlenül zárult az esemény, és 2023. szeptember 10. szomorú nap marad a számukra.

Facebook-bejegyzésben osztotta meg közleményét az Albatrosz Repülő Egyesület, akik a hétvégi börgöndi repülőnapot szervezték. Mint ismert, vasárnap délután két ember meghalt, és hárman megsérültek, miután a Börgöndi Légiparádén egy T–28-as Trojan amerikai kisrepülő lezuhant a bemutatója alatt. 

Az egyesület vezetője, Szilády Dezső a posztban kiemelte, hogy a tragikus nap sajnos most már örökre fekete betűkkel kerül be a szervezet és a város emlékkönyvébe.

A bekövetkezett légi katasztrófa miatt a vasárnapi lett az első befejezetlen repülőnap. Az egyesület tagjai egy emberként, mély megrendüléssel a szívükben fejezik ki együttérzésüket az elhunyt repülősök családtagjai felé, felmérhetetlen súlyú gyászukban osztoznak, az áldozatok emlékét tisztelettel megőrzik

– írták a bejegyzésben, hozzátéve: remélik, hogy vendégeik értékelik eddigi munkájukat, és most is kiállnak majd mellettük.

A repülősök nagy családjáért, a jövőért, Székesfehérvár közösségéért szeretnénk minden erőnkkel tovább dolgozni. Most lehajtott fejjel, de a korábbiakhoz méltó elkötelezettséggel

– olvasható az írásuk végén.

A tragédiát követően nyilatkozott egy szemtanú az Indexnek, aki elmondta, hogy az apa-fia páros több manővert is sikeresen teljesített, ám az utolsónál már nem sikerült felhúzniuk a gép orrát, és a földbe csapódtak. Ma reggel újabb videófelvétel került elő, ezen testközelből látható a balesetet szenvedő gép.