Újabb hírek érkeztek a börgöndi repülőnapon megsérült családról

2023.09.15. 07:30
Már hazaengedték a vasárnapi börgöndi légi parádén könnyebben megsérült kisfiút, akit jelenleg a nagymamája és nagynénje gondoz. Úgy tudni, hogy már a kilencéves kislány is ébren van, és önállóan lélegzik, de még mindig nagyon súlyos az állapota.

A Somogy vármegyei Karádon lakik az a család, amelynek mind a négy tagja megsérült a börgöndi légi parádén, amikor egy kisrepülőgép az autójuk mellett a földbe csapódott. Az RTL Híradó beszámolója szerint a településen mindenki ismeri és szereti a postásként dolgozó édesanyját és a kamionos férjét. 

A vasárnapi repülőnapot szervező Albatrosz Repülő Egyesület elnöke, Szilády Dezső elmondta, hogy a becsapódás helyszíne nem a nézők számára kijelölt hely volt, és a rendezvény színhelyéről nem vezet út oda.

A Blikk úgy tudja, hogy a család éppen hazafelé tartott, amikor a gyerekek meglátták az égen a repülőgépeket, és rábeszélték a szülőket, hogy álljanak meg és nézzék meg közelebbről. Így kerülhettek a füves terület közepére, ahová becsapódott a repülő.

A család autójához elsőként a sárosdi polgárőrök értek oda. Rögtön odarohantak és hideg vízzel kezdték el hűteni a megégett anyukát és a kislányát. A polgárőröknél hírzárlatot rendeltek el, de az egyikük kamerán kívül elmondta, hogy neki is van egy kilencéves kisfia, és nem tudja, honnan volt lelkiereje a segítségnyújtáshoz. A polgárőrök azt is elmondták, hogy megviselték őket a történtek.

Az RTL információi szerint a könnyebben sérült kisfiút már hazaengedték, jelenleg a nagymamája és nagynénje gondoskodik róla. Schádl Szilárd, Karád polgármestere úgy tudja, hogy a kilencéves kislányt már felébresztették, és önállóan lélegzik, de még mindig nagyon súlyos az állapota.

Mindketten keresőképtelenekké váltak, és ez a gyógyulás hosszabb folyamat lesz, így anyagi segítség biztos kell a családnak. Éppen ezért gyűjtést szerveztünk

– fogalmazott a polgármester.

Mint megírtuk, a családapa már magához tért, és a gyűjtéshez Székesfehérvár is csatlakozott.