Három hónapos vágányzár kezdődik a MÁV egyik fontos fővonalán

2023.09.17. 12:31
Az utasok hosszabb menetidőre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra számíthatnak.

Pályakarbantartás kezdődik a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget szakaszán, ezért 2023. szeptember 18-tól szeptember 28-ig Budaörs–Szárliget állomások között a munkálatok miatt az 1 Budapest–Hegyeshalom vasútvonalon a vonatok Budapest–Győr között módosított menetrend szerint közlekednek. 

A MÁV honlapjának részletes információi alapján már látható, hogy az utasok a három hónaposra tervezett vágányzár első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra számíthatnak.

A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakaszon az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon.

Szombati és vasárnapi napokon az IC921 és IC922 kivételével a győri, soproni, szombathelyi, szentgotthárdi, DRÁVA és MURA IC vonatok, továbbá az IR1935, IR1945, IR19203, IR1943 és 9318 sz. vonatok Budapest-Keleti és Budapest-Kelenföld között nem közlekednek, továbbá pénteki napokon az IC981 és hétfői napokon az IC982 sem. 

Szeptember 23-án a 312, 311 sz. vonatok helyett pályakarbantartási munkák miatt Körmend–Szentgotthárd állomások között vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat. 

Október 7-én, 8-án, 14-én és 15-én a 9419 sz. vonat Hegyeshalom–Kimle-Károlyháza között 13 perccel korábban közlekedik.

A győri fővonalon utazóknak érdemes előre tájékozódni a hétfőtől kezdődő felújítás miatt. A MÁV erről szóló közleményét itt olvashatják.

Arról, hogy az utóbbi időben milyen üzengetések történtek a MÁV, a pályafelújítások, illetve a vasútvonalak állapotának ügyében a különböző szereplők között, itt írtunk részletesebben. Az eseményekkel az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában is foglalkoztunk a héten, ahol Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár volt a vendég.