Ellepték a belvárost a rendőrök, 27 embert fogtak el

2023.10.02. 13:14
Átfogó bűnügyi ellenőrzést tartottak a rendőrök péntek éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében. Az akcióban többek között ittas vezetőket, körözött személyeket és kábítószer-birtoklókat is elfogtak. Öt emberhez orvost hívtak, valamint megmentették egy idős kutya életét is.

Komplex ellenőrzést tartott a rendőrség a társhatóságok munkatársaival péntek éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében. A reggelig tartó akcióban csaknem százötven egyenruhás vett részt – közölte a police.hu.

A rendőrök összesen 27 embert fogtak el, köztük két körözött személyt.

Lopás, kábítószer-birtoklás és csalás gyanúja miatt 13 embert állítottak elő.

Mint írták, egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen kábítószer birtoklása miatt állítottak elő egy embert. Két személy ellen közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt indult szabálysértési eljárás. Alkoholfogyasztás miatt tíz embert figyelmeztettek.

A forgalomban két ittas, egy eltiltott és két engedély nélküli járművezető is fennakadt. Emellett tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépése, kötelező felelősségbiztosítás és rendszámtábla hiánya miatt is intézkedtek az egyenruhások. 

Az egyik sofőr a rendőri jelzés ellenére sem állt meg, majd gyalog próbált elmenekülni. A férfit végül elfogták és megbilincselték, mivel felmerült nála a kábítószer-fogyasztás gyanúja.

Csaló taxisokra és egy állatkínzóra is lecsaptak

A bűnügyi akcióban 138 taxit és egy partibuszt ellenőriztek a rendőrök. Taxióra átállítása miatt két sofőrt fogtak el, velük szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanújával indult büntetőeljárás.

Árdrágítás, engedély nélküli személyszállítás, valamint ellenőrzés megtagadása miatt tizenegy jegyzőkönyvet vettek fel.

Lakossági bejelentésre egy Rákóczi úti társasházhoz is kiérkeztek a rendőrök. A gyanú szerint az egyik lakó nejlonzacskóba tette idős kiskutyáját, és úgy dobta ki a belső udvaron lévő szemetesbe. Az állat súlyosan legyengült és már alig élt. A tulajdonos másik kutyáját az állatvédők vették magukhoz. A rendőrség állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást – tették hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint a későbbiekben is minden hónapban szerveznek majd hasonló akciókat a belvárosban. A hétvégi időszakokban továbbra is kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak – ismertették.