Orosz Bernadett nem tudta végighallgatni bántalmazója ügyvédjét

2023.11.10. 10:54

„Ha nem vagyok köteles ezt végighallgatni, akkor megkímélném magam ettől” – mondta Orosz Bernadett, majd felállt, és kisétált a balassagyarmati törvényszéken a tárgyalásról, ahol a hosszú ideje húzódó ügyében a vádlott ügyvédje védőbeszédet mondott.

Csütörtökön ugyanis újabb tárgyalást tartottak a négy évvel ezelőtt súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett ügyében – tájékoztatott az RTL Híradó.

Az Index is beszámolt arról, hogy a nőt a volt párja, egy nyugalmazott katona felismerhetetlenre verte négy évvel ezelőtt, ezután a nő eltorzult arcáról képeket osztott meg a Facebookon. 

A Nógrád várMegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az 54 éves férfival szemben,

aki 2019-ben a bujáki honvédüdülőben tartott rendezvényen bántalmazta Orosz Bernadettet. A férfi ötmillió forintot követel a nőtől, polgári pert indított ellene, amiért nyilvánosságra hozta bejegyzésében az adatait. 

Orosz Bernadett viszont úgy gondolja, ha nem osztja meg a nyilvánossággal a férfi nevét, nem kapott volna távoltartási végzést. „Pedig ott bőven folyt vér” – mondta.

Ugyanazt a magatartást tanúsítja ügyvéd úr is, mint ő

– mondta, mielőtt kisétált a csütörtöki tárgyalásról a zaklatott sértett.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott összesen háromszor bántalmazta a sértettet. Az első kettőre emlékszik a nyugalmazott katona, a harmadikra, amelyik a legsúlyosabb volt, azt állítja, hogy nem. Az ügyész börtönbüntetést kért a törvényszéktől. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”