Ungár Péter elismerte, tényleg tárgyalnak Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről

2023.11.30. 17:43
Ungár Péter, az LMP társelnöke véget vetett a találgatásoknak, és közölte, tárgyalnak Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkárral, hogy induljon főpolgármester-jelöltként jövő nyáron.

Bár korábban még csak sajtóban felröppent pletykaként lehetett olvasni arról, hogy az LMP Vitézy Dávidot indítaná a jövő nyári önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként, most Ungár Péter, a párt társelnöke a Magyar Hangnak adott interjújában elismerte, hogy valóban folynak tárgyalások erről a volt közlekedési államtitkárral. 

Ungár a Magyar Hang Kompország című műsorában azt mondta: 

Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. 

Ha az LMP valóban elindítaná végül Vitézyt Karácsony Gergely ellen a főpolgármester-választáson, azzal már négy főre nőne a regnáló városvezető kihívóinak száma. Korábban a volt szegedi szocialista önkormányzati képviselő, Szabó Bálint is bejelentkezett ugyanis posztra, de a Mi Hazánk és a Jobbik is bejelentette már, hogy saját jelöltet indítanak. 

Azért támogatói is akadnak az ellenzéken belül a jelenlegi főpolgármesternek: a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció után éppen ma a Momentum is bejelentette, hogy felsorakozik Karácsony Gergely mögé. Az MSZP azonban a legutolsó információk szerint még nem hozott döntést erről.