Az LMP kizárja, hogy a Fidesszel közösen indítson főpolgármester-jelöltet

2024.01.06. 21:33
Tarlós István volt főpolgármester egy interjúban arról beszélt, hogy azt pletykálják, közös jelöltet állíthat egy ellenzéki párt a kormánypárttal, és bár nem nevezte meg, kiről van szó, Vitézy Dávid egykori közlekedési államtitkár neve vetődött fel. A közlekedési szakembert nyilvánosan az LMP kérte fel, de a párt kizárja, hogy a Fidesszel közösen indítson jelöltet.

Mint megírtuk, Tarlós István volt főpolgármester a Hír TV Napi aktuális című műsorának adott interjújában arról beszélt, hogy pletykaszinten felvetődött, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy Vitézy Dávidra gondolt-e – akivel az LMP tárgyal az indulásról –, Tarlós István azt mondta, amikor együtt dolgoztak a közlekedési szakemberrel, nem feltétlenül voltak kompatibilis személyiségek, „de Vitézy kreatív ember volt akkor is”. Nem mindig egyezett a véleményük, viszont tíz év eltelt azóta, és ha nem is mindenben, „sok mindenben változhatott” Vitézy Dávid.

Az LMP most erre reagálva elmondta, hogy ők csak Vitézyvel tárgyalnak, a kormánypárttal nem.

Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen

– mondta Gál József, az LMP szóvivője az RTL Híradónak.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár a csatornának azt válaszolta, hogy az LMP felkéréséről még nem döntött, a kormánypártoktól pedig nem érkezett hozzá ilyen megkeresés. Majd hozzátette, szerinte éppen ezért nem lenne annak realitása, hogy a két párt közös jelöltje legyen az idei önkormányzati választásokon.