Kanász-Nagy Máté: Abba az irányba mennek a dolgok, hogy megállapodhatunk Vitézyvel

20240125- MG 7913
Az LMP országgyűlési képviselője azt sem tartja kizártnak, hogy más pártok is beállhatnak még a volt közlekedési államtitkár főpolgármester-jelölti kampánya mögé.

„Nem Vitézy Dávid indulása, hanem Karácsony Gergely járatritkítása veszélyezteti azt, hogy a jövőben is ellenzéki többség legyen Budapesten” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint még néhány hetet várni kell a végső döntés megszületésére, hogy valóban elindul-e az LMP főpolgármester-jelöltjeként Vitézy Dávid, ugyanakkor szerinte abba az irányba haladnak az egyeztetések, hogy

hamarosan létrejöhet a megállapodás a felek között. 

Arra a kérdésünkre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy más ellenzéki pártok is beálljanak végül a korábbi közlekedési államtitkár mögé, Kanász-Nagy úgy felelt, hogy ők alapvetően civil szereplők támogatására számítanak, de úgy látja, most több pártban is elindult a gondolkodás arról, hogy „merre van az előre”. 

Azt az opciót sem zárja ki

Kanász-Nagy Máténál rákérdeztünk arra is, hogy abban az esetben, ha végül Vitézy mégsem fogadja el az LMP felkérését, beállnának-e Karácsony mögé. A zöldpárti képviselő azt mondta: 

Nem ebbe az irányba mennek a dolgok, de én ezt az opciót sem szeretném kizárni.

Úgy gondolja, senki sem akarja, hogy a Fidesz nyerjen a fővárosban, de szerinte az, amit jelenleg az úgynevezett „köztársaságpárti” ellenzék csinál, csak növeli a kormánypárt esélyeit. 

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Ha tetszett az adásunk, és még nem tették volna meg, akkor mindenképpen iratkozzanak fel az Index YouTube-csatornájára, hogy ne maradjanak le a további műsorainkról, ha pedig inkább podcastként hallgatnák meg a Konkrétan Rónai Egonnal legújabb részét, ide kattintsanak:

(Borítókép: Kanász-Nagy Máté. Fotó:  Németh Kata / Index