Kubatov Gábor durva kampányra számít

2024.01.29. 18:59
Durva hangnemű, amerikai típusú választási kampányra számít idén Kubatov Gábor. A Fidesz alelnöke szerint a listás választási rendszer visszaállítása a fővárosban azért jó, mert jobban visszatükrözi a választói akaratot.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, olyan durva hangnemű kampányra számít, amely az Egyesült Államokra jellemző.

Szerinte az igazságot mindenkinek el kell mondani, és a szembesítő kampányokkal csak az a baj, ha nem tényszerűek.

A műsorban arról is beszélt, hogy

  • március végére várhatóan hivatalosak lesznek a főpolgármester-jelöltek.
  • A listás választási rendszer visszaállítása a fővárosban szerinte jobb, mert az a választói akaratot jobban visszatükrözi.
  • Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár esetleges jelöltségéről azt mondta, szerinte ő olyan ember, aki a pártok fölött áll, és „mindig egy különleges gyerek volt”, aki „a szakmát és a várost helyezi maga elé”.
  • Szerinte Baján, Miskolcon, Pécsen és Dunaújvárosban is kifejezetten jó esélyei vannak a fideszes jelölteknek.
  • Az európai parlamenti lista összeállításával kapcsolatban azt mondta, párton belül van egy szóbeli megállapodás, hogy Varga Judit fogja vezetni, de a lista kérdése hivatalosan március végén záródhat le.

Mint megírtuk, Kubatov Gábor korábban vérlázítónak nevezte, hogy felmondta a szerződést a Ferencvárosi Torna Clubbal az állami tulajdonú Mahart Passnave Kft. Erről közben kiderült, hogy Lázár János keze van a dologban.

Ezzel kapcsolatban a FTC elnöke most azt mondta, bíróságra viszik az ügyet, mert nem tartja túl sportszerűnek a lépést, különösen úgy, hogy a hároméves szerződésükből még csak fél év telt el.

Kubatov Gábor azt kéri, hogy állítsák vissza a szerződést a hároméves időtartamra, teljes összegre, mert a költségvetésükből ez az összeg hiányzik. Hozzátette, nem fog megsértődni, ha a szerződés lejártával azt már nem fogják meghosszabbítani.