Az MKKP és Hadházy Ákos után az aHang is támadja a kormány plakátkampányát

2024.02.05. 14:54
A szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció előtti plakátkampányt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és Hadházy Ákos után az aHang támadja annak igazságtartalma miatt. Az aHang szerint ez csak kormánypropaganda, és semmi köze a valósághoz.

A szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció és az azt megelőző plakátkampány már a Kétfarkú Kutya Pártot is arra késztette, hogy jogsértés miatt bíróság elé vigyék az ügyet. Viszont ez a kormány marketinggépezetét nem akasztotta meg, az utcákat már ellepték a „sikeres nemzeti konzultációt” éltető plakátok. Ez pedig az aHangnál verte ki a biztosítékot, akik továbbra is azt állítják, hogy a kormány kommunikációja „hazug politizálás”.

Ezt pedig azzal magyarázzák, hogy a konzultációs kérdőíveket mindössze a lakosság 18 százaléka töltötte ki, amit pedig úgy beállítani

mintha az egész lakosság egyöntetűen a kormány mögött állna, igencsak félrevezető kommunikáció.

Ráadásul az aHang és az Egységes Diákfront összegyűjtött több mint 300 ezer kitöltetlen kérdőívet – amiből 100 ezret ki is vittek Brüsszelbe, hogy ezzel hiteltelenítsék az eredményt –, ami már önmagában bizonyíték arra, hogy a lakosság 99 százaléka biztosan nem ért egyet a kormány politikájával.

„Ahogyan azt a legelejétől kezdve mondtuk, a nemzeti konzultáció semmi más, mint a kormány kampányeszköze, amellyel a saját táborát kívánja mozgósítani. Azonban mindezt közpénzmilliárdokból, az adófizetők pénzéből teszik meg”.

Ráadásul továbbra sem tudni azt, hogy milyen módszerrel és mikor kerültek összeszámolásra az ívekre adott válaszok, valamint az sem, hogy ezek ellenőrizhetők-e. Átláthatóság és transzparencia nélkül ez komolyan vehetetlen és hiteltelen

– áll a szervezet közleményében.

Az ellenkonzultációs kampány szervezői hamarosan országjárásra indulnak – írta a sajtóközleményben az aHang –, ahol bárkinek lehetősége lesz megnézni az összegyűjtött íveket, emellett pedig lehetőség lesz olyan helyi és országos ügyekről beszélni, amelyek az ott élőket érintik leginkább. Az országjárás első állomása Szeged lesz, február 24-én.