Rendkívüli bejelentést tesz Novák Katalin

2024.02.10. 16:47 Módosítva: 2024.02.10. 17:30
A köztársasági elnök rendkívüli bejelentést tesz – közölte a köztévé.

„Hamarosan – Novák Katalin rendkívüli bejelentése az M1-en” – írták ki a köztévé híradójának délutáni közvetítésében.

Hogy miről lesz szó, azt egyelőre nem tudni, több információt egyelőre nem osztottak meg. Azonban a Hír TV Facebook-oldalán is élesítettek délután 16 órakor egy „rendkívüli bejelentésről” szóló posztot. Bejelentés azonban ott sem volt cikkünk írásáig, és a posztot azóta letörölték (bár előtte jó ideig elérhető volt az oldalukon).

Az M1 híradója szombat délután
Az M1 híradója szombat délután

Mindebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg hamarosan tényleg érkezik valami nagy bejelentés a Sándor-palotából. 

Frissítés: Novák Katalin bejelentette a lemondását

Időközben megjelent Novák Katalin videója, amelyben bejelentette a lemondását. A részleteket itt olvashatja.

Előzmények

A köztársasági elnök a hétvégén váratlanul megszakította katari útját: a gépe szombat reggel felszállt, és kora délután landolt Budapesten.

Hivatalos programja szerint a köztársasági elnök csütörtökön délután utazott a katari fővárosba, a programnak vasárnapig kellene tartania.

A köztársasági elnök utazására nagyjából akkor került sor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be a nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügy után. A Sándor-palota akkor az Indexnek egy rövid közleményben reagált a fejleményre.

A botrány miatt már a köztársasági elnök több tanácsadója is lemondott, vagy nemtetszését fejezte ki, de volt, aki közölte, hogy marad. Így tett nemrég Skrabski Fruzsina is.