Eltűnt K. Endre Facebook-oldala

2024.02.16. 18:59
Csütörtökről péntekre nyoma veszett annak a Facebook-oldalnak, ahonnan két alkalommal is közleménnyel kommunikált K. Endre, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese.

Csütörtök este még terjedelmes írásban rágalmakról beszélt, majd jogi lépésekkel fenyegetőzött K. Endre, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese közösségi oldalán. A hosszabb bejegyzésben arra is kitért, hogy vannak olyanok, akik támogatásukkal biztatták őt, és megvédte az ügyben érintett Novák Katalint és Varga Juditot. Másnapra azonban eltűnt az oldal, helyette az „ez a tartalom jelenleg nem érhető el” üzenet fogadja az érdeklődőt.

A bíróság által korábban elítélt K. Endre néhány napja indított Facebook-oldalt „A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam” címmel. Első posztjában önmagát egy tisztességben megőszült, egész életében jogkövető, becsületes pedagógusnak nevezte, aki ellen a sötét középkort idéző boszorkányüldözést folytatnak, amely a neki kegyelmet adó Novák Katalint is érinti.

A kegyelmi ügytől volt hangos a pénteki kormányinfó is, ahol többek között kiderült, hogy a kormánypártok nyitottak arra, hogy tovább szigorítsák a gyermekekkel szembeni bűncselekmények büntetési tételét. A sajtótájékoztató után alig két órával pedig lemondott zsinati elnöki tisztségéről Balog Zoltán.

Este hat órakor tüntetés kezdődött a Hősök terén, ahol Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel szervezett demonstrációt több youtuber a kegyelmi ügy kirobbanása, valamint Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után.