Magyar Péter ismét üzent

2024.03.02. 14:39
Már biztos, hogy Varga Judit exférje, aki a kegyelmi ügy kirobbanása óta élesen bírálja az Orbán-kormányt, zászlót bont március 15-én. Új posztjában azt üzeni követőinek, hogy a nemzeti ünnepen meg kell mutatniuk, hogy nem félnek, illetve nem lehet ellopni és megvásárolni sem Magyarországot.

Magyar Péter szerint idén március 15-én a hatalom ismét zárt körben, válogatott közönség előtt, kordonok mögött fogja ünnepli „a szabadság ünnepét”.

Mutassuk meg a dicsőséges nagyuraknak, hogy elég volt! Mutassuk meg, hogy nem félünk, és hogy a haza mi vagyunk mindannyian, nők, férfiak, idősek és fiatalok, vidékiek és fővárosiak, családosok és egyedülállók, keresztények és ateisták, konzervatívok és liberálisok!

– írja Varga Judit exférje, aki azt kéri követőitől, hogy március 15-én viseljenek kokárdát, és vigyenek magukkal nemzeti színű zászlókat.

Viseljünk kokárdát, és lobogjanak a tavaszi szélben a nemzeti zászlók! Mutassuk meg, hogy a nemzeti szimbólumainkat senki nem sajátíthatja ki alantas politikai célból! Mutassuk meg, hogy nem hagyjuk, hogy darabonként ellopják a hazánkat! Mutassuk meg, hogy minket sem forintért, sem rubelért, sem dollárért nem lehet megvásárolni! Legyünk minél többen a legszebb magyar ünnepen, március 15-én 15.00 órakor a belváros szívében, és mutassuk meg, hogy »habár felül a gálya, és alul a víznek árja, azért a víz az úr«

– tette hozzá Magyar. 

Zászlót bont, és pártot alapít

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az Index hasábjain, Magyar Péter pártalapításra készül. A Diákhitel Központ korábbi vezetője már lázasan keresi a szövetségeseket egy új politikai formáció megalakításához, és állítólag már az idei európai parlamenti választáson is indulna a formációval.

Magyar Péter erről a közösségi oldalán is beszámolt, azt írta, hogy ideje létrehozni egy új erőt, amely mentes a kormányzati és ellenzéki politikusoktól is.

„Talpra, magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni” – írta bejegyzésében, hozzátéve, hogy „itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot”.

Összerúgta a port Ceglédi Zoltánnal is

Magyar Péter politikusi szárnypróbálgatásaira reagált Facebook-posztjában Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista, jogász és humorista. Ceglédi Magyar Péter egyik neki szóló hozzászólását kiemelve azt írta, hogy ő Varga Judit volt férjével ellentétben eddig „egy forintot nem kapott a NER-től”.

De ami a legfontosabb: ha egy picit is komolyan gondolnád a rendszerváltó buzgalmat, és hogy komolyan vegyenek, akkor nem nálam kommentelgetnél péntek este (btw. a volt feleséged ezt az influenszerdolgot is mennyivel jobban csinálta). Mindenesetre szokj hozzá, hogy én mindig itt leszek, te meg már fél év múlva is csak egy rettenetesen cringe emlék leszel arról, hogy az ellenzéki nyilvánosság hogy tud beleszeretni valakibe, majd ejteni. Sok sikert a választáson! Indulsz, ugye?

– fogalmazott bejegyzésében Ceglédi Zoltán.