Ceglédi Zoltán a Magyar Péter-vitáról: A büdös életben nem találkoztam Rogán Antallal

2024.03.03. 09:26
Úgy tűnik, rendesen felzaklatta Ceglédi Zoltánt az a megjegyzés, amit Magyar Péter tett rá a közösségi oldalán egy kommentben: hogy a Facebook-posztjait a NER fizeti. A Lakner Zoltánnal folytatott heti elemzése közben is szóba került a téma, amikor arról diskuráltak, hogy a legutóbb megjelent Magyar Péter-interjúk szerintük mennyire semmitmondóak voltak. A két politikai elemző heti közéleti aktualitásokkal foglalkozó podcastje március 1-jén került fel az ATV YouTube-csatornájára.

Ahogy az Index is megírta, péntek este Ceglédi Zoltán Facebook-oldalán szólalkozott össze a politikai elemző és Varga Judit volt férje, amelyből egy kisebbfajta kommentháború robbant ki a posztok alatt. Ceglédi már akkor is elutasította Magyar Péter megjegyzését, kiemelve, hogy vele ellentétben ő eddig „egy forintot nem kapott a NER-től”, majd rendesen odaszúrt Magyarnak:

„Ha egy picit is komolyan gondolnád a rendszerváltó buzgalmat, és hogy komolyan vegyenek, akkor nem nálam kommentelgetnél péntek este (btw a volt feleséged ezt az influenszerdolgot is mennyivel jobban csinálta). Mindenesetre szokj hozzá, hogy én mindig itt leszek, te meg már fél év múlva is csak egy rettenetesen cringe emlék leszel arról, hogy az ellenzéki nyilvánosság hogy tud beleszeretni valakibe, majd ejteni. Sok sikert a választáson! Indulsz, ugye?”

Ceglédi hiányolja a kérdéseket

Az ATV YouTube-csatornáján futó Lakner&Ceglédi podcast aktuális epizódjában Orbán Viktor beszéde, az ellenzéki tüntetések, illetve Matolcsy György és Nagy Márton vitája mellett persze Magyar Péter megnyilvánulásai is szóba kerültek szombaton. Ceglédi Zoltán és Lakner Zoltán úgy látják, azok az interjúk, amelyeket Varga Judit exférje az elmúlt héten a sajtónak adott – bár Magyar népszerűsége vitathatatlan – ugyanolyan erőtlenek voltak, mint a héten történt közéleti események.

Ceglédi az újságíróknak is odaszúrt erre vonatkozóan: a politikai elemző szerint ugyanis nem is tettek fel kérdéseket, illetve nem arra kérdeztek rá, amire kellett volna.

Én úgy látom, hogy tartalmilag, tehát az ügyek feltárásában nem léptünk előre. Bizonyos szempontból még óvatosabban fogalmaz egy-két helyen, mint a Partizán-interjúban

– mutatott rá Lakner, mire Ceglédi átvette a szót, hogy tisztázza, mi az, amit szerinte fel kellett volna róni Magyar Péternek. 

„Kár volt Rogánra kihegyeznie, Rogán Antal egy sötét szereplője ennek a sztorinak. Elmondom, miért vagyok ebbe nagyon érzelmileg bevonódva. A te kollégáid a sajtóban képtelenek feltenni azt a kérdést, hogy elnézést uram, 2010-től ′13-ig (′23-ig – szerk.) önök csinálták ezt, tehát amikor arról beszél, hogy ott ült az asztalnál, és ön (Magyar Péter – szerk.) mellett több ezer milliárdnyi vagyon, és hogy természetes az, hogy a politika meg a gazdaság erői ilyen módon tárgyalnak, meg elmeséli, hogy a miniszterelnök felesége kit hogyan utasított – és nem tesszük fel a kérdést, hogy

nem szégyelli magát azért, amit ezzel az országgal csináltak?

Megadják előre a felmentést neki, hogy ja hát ő nem, ő jó, ő rendben van” – magyarázta Ceglédi, nyomatékosan elutasítva ismét, amit Magyar Péter megfogalmazott a közösségi médiában a személyével kapcsolatban. „Ez engem azért dúl fel nagyon, mert napról napra küzdök meg azzal, hogy engem jól fizet a Tóni –

A büdös életben nem találkoztam Rogán Antallal!

Ennek az embernek még a válásával kapcsolatos ügyintézésben is – meg diplomáciai állást ajánlottak neki, meg több milliót keresett – Rogán Antal járt el (meg most már mondja, hogy hú, meg egy másik miniszter)” – fakadt ki a politikai elemző.

A teljes adást itt nézheti vissza:

Magyar Péter a belvárosba hívja követőit

Bár Ceglédi Zoltán korábbi posztjában arra utalt, hogy szerinte Magyar Péter népszerűsége nem tart sokáig, mert fél éven belül úgyis ejti majd az ellenzék, Varga Judit exférje – aki már a pártalapítást is belengette – továbbra is rendszerváltásra buzdít. Március 15-én, délután 3 órakor a belváros szívében kíván találkozni a követőivel – ugyan pontos helyszínt még nem adott meg, egy hozzászóló kérdésére a Facebook-posztja alatt erre vonatkozóan annyit írt:

Holnap (azaz vasárnap – szerk.) este tudom kitenni, amint a rendőrségnek lejár a 48 órás jóváhagyási határideje.