Törvénysértő lehet Gyurcsány Ferencék pedofilozós plakátja?

2024.03.04. 15:44
Március végéig tartó plakátkampányt indított a Demokratikus Koalíció, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök arcképe látható „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal. A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt szerint a DK törvényt sértett, mivel hirdetményük túlságosan hasonlít a Kisgazdapárt „Isten, Haza, Család” jelmondatára.

Mint írtuk, március végéig tartó plakátkampányt indított a DK. A pedofilozó hirdetményekből két verzió is készült Orbán Viktor arcképével. A párt szerint a céljuk, hogy minél több ember láthassa az országban: a bicskei pedofilbotránynak a miniszterelnök a valódi felelőse. 

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt közleményében jelezte, hogy

az „Isten, Haza, Család” jelmondat szabadalmi jogvédelem alatt áll, ezért annak megjelenítése a kisgazdapárt engedélye nélkül törvénysértő.

Mint írták, a DK plakátjain szereplő „Isten? Haza? Pedofília!” jelmondat alkalmas arra, hogy a pedofiliát kapcsolatba hozzák a kisgazdák számára „száz éve fontos és változatlan szent fogalmi hármassal.”

A későbbiekben a pártunk jelmondatának használatát, illetve annak sértő, vagy annak félreérthető környezetbe helyezését törvénysértésnek tekintjük, s ennek megfelelően járunk el!

– jelezte a közleményben Balogh Károly, a párt elnöke. 

Donáth Annának „hányingere volt″ a plakátoktól, Ungár Péter szerint álszent 

A Momentum elnöke az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botrányának nevezte a kegyelmi ügyet, hozzátéve, hogy „a rendszer velejéig romlott, de felháborodásukban nem süllyedhetnek le ugyanerre a szintre”. Donáth Anna azt írta, hogy hányingere van a DK „gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó″ plakátjaitól, amelyek azt üzenik, hogy pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. 

Az ügyre Ungár Péter is reagált, amelyben álszentnek nevezte Donáth Anna kiakadását. Az LMP társelnöke úgy fogalmazott: „A kritikája sok szempontból igaz, de hogyha Donáth Anna hányingert érzett az »Isten? Haza? Pedofília!«-plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum-frakció »Stop Pedofidesz!« feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?″ – emelte ki Ungár Péter, aki arra kérte a választókat, hogy ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak.