Hatalmas lángokkal égett a MÁV egyik vonata

2024.03.05. 06:12
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett hétfő délután egy motorvonat a vámospércsi vasútállomáson. A MÁV tájékoztatása szerint a tüzet eloltották és senki nem sérült meg. Korábban két gázolás lassította a közlekedést.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy motorvonat a Hajdú-Bihar vármegyei Vámospércsen hétfő délután. A szerelvény a vasútállomáson gyulladt ki – közölte honlapján a katasztrófavédelem. A tűzről videó is készült, amelyen jól látható, hogy hatalmas lángokkal égett a MÁV motorkocsija.

A tűzesethez a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Debrecenből Nyírábrányba tartó, 16:35-kor induló személyvonat motorkocsija gyulladt ki. A balesetben senki nem sérült meg.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-oldalán a fenti videót megosztva azt írta: „Ennyi pénzért ez jár. Illetve, már nem jár”, utalva arra, hogy a vasútnál felújításokra lenne szükség.

Hozzátették, hogy a tűz oka egyelőre nem ismert, de a kevés jármű és a pénzügyi elvonások miatt további vonalbezárásokat jöhetnek. Mint írtuk, Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is rendszeresen bírálja a MÁV helyzetét. 

Fekete hétfő volt a MÁV-nál: két embert is elgázolt a vonat

Mint írtukelgázolt egy embert a Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity vonat hétfő délután. A baleset a Nyugati pályaudvar és Zugló közötti szakaszon történt. A helyszínelést este negyed hatra fejezték be, így a vonatok már ismét két vágányon közlekedhetnek. Éjszakáig a ceglédi és a lajosmizsei vonalon is helyreállhat a menetrend.

A MÁVINFORM szerint szintén gázolt a vonat Tatabányánál hétfő délután. A Sopronból Budapestre tartó Tűztorony InterCity a tatabányai vasállomáson gázolt el egy embert. A helyszínelést este kilenc órára fejezték be, így várhatóan éjszakára már helyreállhat a menetrend a győri fővonalon.