Döntött a Kutyapárt, mégis maradnak a helyükön a társelnökök

2024.03.11. 22:07
Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondtak a társelnöki pozíciójukról egy párton belüli vita miatt, ezt azonban a tagság nem fogadta el.

Nem fogadta el Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondását a Magyar Kétfarkú Kutya Párt taggyűlése – értesült az Index.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, komoly belső feszültség alakult ki a párton belül abból, hogy az MKKP szombati taggyűlésén a többség nem támogatta, hogy Kovács Gergely is részt vegyen a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson.

Emiatt Kovács Gergely előbb egy nyilvános Facebook-posztban bejelentette, hogy akkor el sem indulnak a júniusi önkormányzati választáson a Hegyvidéken, később azonban egy zártkörű csoportban már arról írt, hogy ő és Döme Zsuzsanna a párt társelnöki posztjáról is lemondanak a tagság döntés miatt

Lemondásukat azonban a hírek szerint nem fogadta el a párt hétfő esti taggyűlése, amelyet Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója hívott össze annak érdekében, hogy tisztázzák a párton belül kialakult helyzetet, helyette a tagok megerősítették Kovácsot és Dömét a pozíciójukban. 

Információink szerint a vita azonban még nem zárult le a pártban, jelenleg arról zajlik a diskurzus, hogy akkor induljanak-e a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson vagy sem. 

Frissítés:

22 óra 30 perckor végül befutott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közleménye is, amely megerősítette az Index információt, miszerint maradnak a helyükön a párt társelnökei. A tagság továbbá megszavazta Kovács Gergely indulását is a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson.