„Tűnjön el!” – kíméletlenül beleállt a kormánypárti újságíró K. Endrébe

2024.03.13. 07:23

K. Endre a napokban azzal került be a hírekbe, hogy nemrég megpróbálta meggyőzni a bicskei pedofil igazgató, V. János egyik áldozatát, hogy vonja vissza a terhelő vallomását. A találkozót az RTL rejtett kamerákkal rögzítette, így rendőrségi ügy lett ebből.

Erre reagált Gajdics Ottó újságíró is, aki a Magyar Nemzetben „K. Endre tűnjön el! címen írt publicisztikát. Mint írta: „Ha ártatlanul ítélnek el egy embert, mindent megtesz annak érdekében, hogy tisztázza magát. Akár még kisebb súlyú törvénytelenségektől sem riad vissza, hogy bizonyítsa, azt a bűnt, amivel vádolják, nem követte el. Egyet viszont biztosan nem tesz senki szorult helyzetében sem, nem követi el azt, amiről épp el akarja hitetni, hogy soha nem csinálna olyat.”

A véleménycikkben Gajdics Ottó úgy fogalmazott, hogy 

K. Endre teljesen elveszítette a józan ítélőképességét, és/vagy nem a maga ura, nem saját akaratából cselekszik. Amikor ennyire érthetetlenül viselkedik valaki, fölmerül a kérdés, jött vagy küldték? Mindenesetre egyre inkább az az érzésem, nem közénk való.

A főszerkesztő megjegyezte azt is, hogy a botrány napirenden tartásában érdekelt ellenzéknek semmit nem kell tennie, mert „a fekália folyamatos bugyogtatásáért, elintézik azt azok a gazemberek, akik K. Endrét is mozgatják”, témát szolgáltatva ezzel „a dollármédia mocsokban dagonyázó propagandistáinak”.

Ezért a leghatározottabban fejezzük ki azon akaratunkat, hogy a volt bicskei igazgatóhelyettes tűnjön el a magyar közéletből! Ilyen áron senkit nem érdekel, ártatlan vagy sem. Kegyelmet kapott, éljen vele!

– írta Gajdics Ottó, majd K. Endre korábbi levelére utalva hozzátette: „Menjen haza Erdélybe, menjen föl a hegyre egy esztenába, segítsen a juhászoknak, esténként pedig mélyedjen el saját gondolataiban, és keresse a választ, hogyan is jutott el idáig. Ha pár év múlva lesz valami hihető magyarázata, szívesen látjuk újra.”

Azóta újabb fejlemény volt az ügyben, mivel kedden kiderült: K. Endre nekitolatott az őt kérdezni akaró újságírók autójának, majd ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, a helyszínre hívta egy ismerősét, aki agresszívan lépett fel az újságírókkal szemben.