„A napszemüvege női” – észveszejtő kommentháborúba kezdett Magyar Péter és Menczer Tamás

menczer magyar péter
2024.04.08. 15:30
Kommentháború bontakozott ki a Facebookon Menczer Tamás és Magyar Péter között. A személyeskedés újabb szintre lépett.

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP frissen kinevezett kommunikációs igazgatója egy újabb bejegyzésében többek között arról beszélt, hogy a Fidesz a világ egyik legsikeresebb politikai formációja, és éppen támadás alatt áll, amit a normális emberekkel ellentétben a politikusok jobban fogadnak.

A bejegyzésre Magyar Péter a következőképpen reagált: 

Tomi, azért azt jó hallani, hogy kimondod magatokról, hogy nem vagytok normális emberek. Kommunikációs géniusz vagy. Legalább ilyen jó államtitkár is voltál. Csak így tovább!

Menczer sem volt rest, és válaszolt Magyar kommentjére, akit Márki-Zay Péter utódjának tart. A kommunikációs igazgató válaszát is szó szerint idézzük:

Igaza van, ön előttem jár. Én például soha nem venném fel titokban a feleségemet, mondván, ezzel »megvédem« őt... Igaz, nadrágszíjjal és övcsattal sem »védeném« soha. Ön valóban előttem jár. A kényszeres kommentelése szórakoztat, derék példaképe, Márki-Zay Péter jut eszembe. Deák Danit még nem hívogatja? MZP azt is csinálta. Szerintem Dani várja a hívását. Ui.: Szép a napszemüvege. Amikor abban nyilatkozik, az különösen államférfis. Jól látszik a nárcisztikus önimádat, mindenki lenézése. Ja, egy apróság: a napszemüvege női.

Magyar Pétert legutóbb múlt szombati demonstrációja után kérdeztük, amit ide kattintva olvashat el

Tüntetés, egyesületi név, reakciók

„Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” – ezzel a címmel hirdetett tüntetést szombat délutánra a fővárosba Magyar Péter, amelyen több ezren vettek részt. A tüntetés előtt néhány órával bejelentette, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet.

A tüntetésről folyamatosan frissülő cikkben és egy összefoglaló keretében is beszámoltunk, valamint videót is készítettünk Magyar Péterrel. A Diákhitel Központ korábbi vezetője, Varga Judit volt férje az első tüntetését március 15-én tartotta, amelyen bejelentette, hogy Talpra Magyarok! néven szervez közösséget.

A tüntetés közben Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója is posztolt közösségi oldalán. Szerinte Magyar Péter egy baloldali politikus, a baloldal pedig háborúba vinné Magyarországot. Szerinte csak Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP képes megvédeni az országot.

Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője is kritizálta Magyar Pétert. Utóbbi Magyar Pétert nem nevesítette, 11 pontban üzent neki. Az MSZP társelnöke pedig így fogalmazott: „Egy baloldali, szociáldemokrata nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal-, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán.”

Magyar Péter szerepéről, a tüntetésről és az ellenzéki oldallal való viszony alakulásáról Nagy Attila Tibor politikai elemző nyilatkozott az Indexnek, ami ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Menczer Tamás és Magyar Péter. Fotó: Papajcsik Péter, Szollár Zsófi / Index)