Magyar Péter üzenetet küldött Gulyás Gergelynek a Kormányinfó előtt

2024.04.11. 09:07
„Kormányinfó elé – sorvezető Gulyás Gergelynek” – ezzel a címmel üzent a majdnem két hónap után csütörtökön újra Kormányinfót tartó Miniszterelnökséget vezető miniszternek Magyar Péter.

Ahogy arról beszámoltunk, február 16-a és Gulyás Gergely gerincműtétje után április 11-én, csütörtökön újra Kormányinfó lesz, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Varga Mihály pénzügyminiszterrel, valamint Nagy István agrárminiszterrel. Szentkirályi Alexandrát a kormányszóvivői poszton – így a Kormányinfón is – Vitályos Eszter váltja. A sajtótájékoztatón elhangzottakról az Index is élőben tudósít majd.

Magyar Péter a Kormányinfó előtt öt pontban fogalmazta meg üzenetét Gulyás Gergelynek címezve, amit úgy kezdett: „Kérlek, ne hazudjatok, legalább Te ne. Nem vagyok háborúpárti. Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen. Jómagam valóban aggódom a kárpátaljai magyarságért, és minden diplomáciai erőfeszítést támogatok, amely akár az életük megóvásában, akár a kisebbségi jogaik visszaszerzésében segít. De mondjuk ki újra, az agresszor Oroszország, ő a támadó fél. A háborút Putyin kezdte, és ő tudja befejezni.”

A Talpra Magyar Közösségének alapítója, a Tisztelet és Szabadság Párt alelnöke azt is leszögezte: „Nem vagyok és nem is leszek baloldali. Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne. Tudod, milyen családból jövök, tudod, miért harcoltam Veled 20 éve. Én ugyanaz az ember maradtam. Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőrőlmetszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét.”

Magyar Péter azt is leszögezte, hogy fontosnak tartja az illegális migráció elleni küzdelmet, és egy szigorú uniós migrációs politika kialakítását. A negyedik pontban arról írt: „Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy miközben milliárdokat költötök az aljas, hazug propagandával történő lejáratásomra, az ország éppen a csőd felé robog. Az első negyedévben elértük az egész évre tervezett költségvetési hiánycélt. Adjatok számot a magyar embereknek, hogy a júniusi választások után milyen brutális megszorításokra készültök. És nem, már senki nem hiszi el Nektek, hogy Orbán Viktor kormánya nem ismeri a megszorítás szót. Mind ebben az országban éltünk az utóbbi két évben.”

Az ötödik pontban azt ígérte, hogy egy új kormány felállása esetén első intézkedésként megnyitná az ügynökaktákat. „Ezzel a lépéssel 34 éve adós a politikai elit, nem véletlenül. Nem véletlenül, hiszen eddig így nem derülhetett ki, hogyan és kik lopták szét első körben az országot 1990 körül, és hogyan jött létre az a szűk hatalmi, gazdasági elit, amely azóta is uralja az országot. Néhol már az új generáció.”

Magyar Péter végül azt kérte, „ne akadályozzátok meg a pártdelegáltjaitokon keresztül, hogy a Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön, 16:30-kor nyilvántartásba vegye a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártot a június 9-i választásokra. Ne süllyedjetek Oroszország szintjére”.

Varga Judit: Magyar Péter Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett

Varga Judit, Magyar Péter volt felesége a Hajdú Péternek adott interjújában úgy vélekedett, hogy Magyar Péter nemcsak őt, hanem Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert is elárulta, aki nagyon közeli barátja volt.

A volt igazságügyi miniszter korábban egy Facebook-posztban azt állította: „Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. Tudják, az ilyen típusú pozíciókból volt a hangfelvételeket készítő szabadságharcosnak havonta kb. 3,5-4,5 millió nettó bevétele. Péter ekkor, január 18-a körül egy ún. 24. óra elnevezésű Signal-csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik.”

Gulyás Gergely a hangfelvétel nyilvánosságra hozása után elmondta: „Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!”