Menczer Tamás ismét nekiment Magyar Péternek

2024.04.12. 10:12
A Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió péntek reggeli adásában fejtette ki, miért gondolja Magyar Pétert baloldali politikusnak. Menczer Tamás közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció elnökéhez, Gyurcsány Ferenchez is hasonlította a jogászt.

Mint írtuk, Menczer Tamás szerdán kijelentette, aggódik Magyar Péter jelenlegi barátnőjének testi épsége miatt. Hozzátette, az április 6-án tartott demonstráción messze nem voltak annyian, mint amennyit Magyar Péter állít. Úgy látja, a tüntetésre olyan emberek mentek el, akik nem szeretik a Fideszt, a jogász pedig „hazatalált a baloldalra”. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken a Kossuth rádió reggeli adásában ismét elmondta, hogy Magyar Pétert baloldali politikusnak gondolja. „Baloldali klubokba jár, baloldali újságírókkal beszél, és ugyanazt az utat járja be, mint a baloldali hősök” – tette hozzá a politikus. 

Menczer Tamás szerint a Talpra Magyarok Közösségének alapítója ugyanazt mondja, amit a magyar baloldal. 

Itt van ez az új csodagyerek. Volt egy tüntetése, melyen mindenről beszélt, csak a háborúról nem. Nyilvánvalóan azért, mert az amerikaiak megtiltották neki

– fogalmazott.

A kormánypárti politikus csütörtökön egy videót is feltöltött a Facebook-oldalára Magyar Péterről, amelyben azt írta, „úgy hazudik, mint Gyurcsány, és azon az úton megy, mint Márki-Zay”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kitért Tarr Zoltán református lelkészre, akit Magyar Péter szombati tüntetése után bocsátottak el a munkahelyéről. Menczer Tamás úgy látja, hogy jogilag minden rendben volt, ugyanis a munkavállaló próbaidő alatt volt, amikor felbontották a szerződését.

Megjegyezte, Tarr Zoltán „nem szorította háttérbe a politikai nézeteit”, nyíltan vállalta, hogy kormányt akar buktatni, miközben egy bizalmi munkakört töltött be egy állami cégnél. 

„Nem vagyok és nem is leszek baloldali”

Magyar Péter a csütörtöki Kormányinfó előtt öt pontban fogalmazta meg üzenetét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

A Talpra Magyarok Közösségének alapítója, a Tisztelet és Szabadság Párt alelnöke többek között azt is leszögezte: „Nem vagyok és nem is leszek baloldali. Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne. Tudod, milyen családból jövök, tudod, miért harcoltam Veled 20 éve. Én ugyanaz az ember maradtam. Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőrőlmetszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét.”

Magyar Péter a Kormányinfó után azokat az újságírókat is kiosztotta, akik asszisztáltak a kormány „mesedélutánjához”.