2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Vizsgálja az ügyészség Dobrev Klára köztársasági elnök elleni beadványát

2024.05.23. 17:31
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője „köztörvényes bűnözőnek” nevezte Sulyok Tamás köztársasági elnököt, majd azokat a dokumentumokat, amelyekre állítását alapozza, csütörtökön átadta az ügyészségnek. Most az ügyészség is megszólalt az ügyben.

Dobrev Klára szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: „Bizonyítom, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző, aki a földmaffia figurájaként, ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek.”

A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke lemondásra szólította fel Sulyok Tamást, majd csütörtök délelőtt átadta az ügyészségnek azokat a dokumentumokat, amelyek szerinte alátámasztják az államfőről tett állításait.

Az ügyészség az alábbi, rövid közleményben reagált a fejleményekre:

A Legfőbb Ügyészségre megérkezett Dobrev Klára beadványa. Azt a törvényes előírásoknak megfelelően vizsgáljuk és értékeljük. Annak eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.

Az ügy a témák között szerepelt a csütörtöki Kormányinfón is, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint hamis vádról van szó.