2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát

2024.05.26. 19:16
A verőcei hajóbaleset újabb áldozatát azonosították a rendőrök vasárnap délután. A 30 éves Villányi Olivér holttestére Szigetújfalu közelében, a Dunánál találtak rá. A május 18-i vízi ütközésnek már hat halálos áldozata van. A 19 éves Balogh Daniellát a baleset utolsó eltűntjeként tartják számon.

Vasárnap délután Szigetújfalu közelében, a Dunánál találtak rá a rendőrök a 30 éves Villányi Olivérre, aki a május 18-i vízi ütközés után tűnt el – közölte Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A május 18-i vízi ütközésnek már hat halálos áldozata van. A 19 éves Balogh Daniellát a baleset utolsó eltűntjeként tartják számon.

A hajóbaleset hat áldozatát azonosította a rendőrség 

Ahogy az Index beszámolt róla, május 22-én délután Vác és Sződliget között a Dunában találtak rá egy férfi holttestére. Az áldozat a 19 éves Varga Márton, akit a verőcei hajóbaleset egyik eltűntjeként nevezett meg a rendőrség. Kiderült, hogy a Kiss Ferenc-díjas fiatal nem sokkal a tragédia előtt kérte meg barátnője, Berki Boglárka kezét, aki szintén a baleset áldozata. 

A húszéves lánytól péntek délután öt órakor vettek végső búcsút az isaszegi temetőben. Az édesanyja életében nem ez az első szörnyű tragédia, amit át kellett élnie, már két gyermekét is elveszítette. Lányáról azt mondták, koponyasérülései voltak, az ütközés közben szörnyethalt, így vélhetően nem szenvedett. 

A BRFK bejelentésének értelmében már hat halálos áldozata van a balesetnek, és egy főt továbbra is eltűntként tartanak számon – a 19 éves Balogh Daniellát.

Mint megírtuk, halálos hajóbaleset történt Verőcénél szombat éjjel, amikor is egy szállodahajó ütközött egy kisgéphajóval. Egy buliból hazafelé tartó társaság utazott a motorcsónakon. Ennek tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, akik közül egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét megtalálták, többeket viszont kerestek. A történtekkel kapcsolatban a tragédia szerelmespárjának iskolája közleményt is kiadott.

Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn az M1-en úgy nyilatkozott: a motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött.

Nemrég írtunk arról, hogy szerda délután az ügyben eljáró budapesti törvényszék is kiadott egy közleményt.