2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Orbán Viktor miniszterelnök beszédével zárult az idei Békemenet. Köszönjük olvasóink figyelmét!

  • Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy ma a háborúpárti vezetők vannak többségben, de „mi, magyarok nem először állunk szemben a fenyegető túlerővel. Kitanultuk, hogy a csatákat nem a térben, hanem az időben kell megnyerni. Mindig időt kell nyerni. Aki időt nyer, békét is nyer. A honfoglalás óta számos háborút kellett túlélnünk, és még mindig itt vagyunk”.

    Sokan hiszik azt, hogy a gonosz nem létezik, pedig a világháborúk mögött a gonosz áll. Ne engedjünk neki, eljött az ördögűzés ideje. Vagy mi győzünk, vagy ők, harmadik út nincs, csak harmadik világháború. Mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok istene

    – fogalmazott a kormányfő.

    Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország erősebb, mint az elmúlt száz évben bármikor, nyugodt és erős sziget Európa közepén, befelé együttműködés, kifelé összezárás, ez a siker titka, de a döntő kérdés már az ajtón dörömböl: lemondunk-e a békéről? A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, „akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? Nem akarunk. Nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni. Ez a magyarok igazsága, és most az a dolgunk, ha a Jóisten megengedi, hogy a magyarok igazságát európai igazsággá tegyük”.

    A miniszterelnök végül arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen választást még nem látott Európa, a szomszédban dörögnek a fegyverek. Nagy- és dédszüleink legrosszabb rémálmai is valóra váltak, figyelik a jeleket, látják az írást a falon, „a magyarok ismerik a háború természetét, tudják, a háború mindig másképpen végződik, mint ahogyan kezdetben elgondolták, ezért fekszenek európai fiatalok milliói tömegsírokban, ezért nincs elég európai ember, nincs elég európai gyerek, a háború öl, valaki fegyverrel a kézben hal meg, valaki menekülés közben, valaki bombázásban, valaki járványban, valaki éhen hal, valakit megkínoznak, megerőszakolnak, elvisznek rabszolgának, számolatlanul sorakozó sírok, fiaikért zokogó anyák, férjeiket sirató nők, megannyi odaveszett élet. Ahova a háború beteszi a lábát, ott nincs menekvés, a háború utolér, nem tudsz kitérni, nem tudsz elbújni előle. A háború egyetlen ellenszere a béke. Kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot, ez a mi küldetésünk”.

    Orbán Viktor egy transzatlanti békekoalíció lehetőségét is megemlítette, az év elején még kisebbségben voltak, de az év végére többségbe kerülhetnek az egész nyugati világban többek között Donald Trump esetleges győzelmével.

  • Orbán Viktor úgy gondolja, minden, Fidesz–KDNP-re leadott szavazat kettőt ér, növeli az európai békepártiak súlyát, és megerősíti a háborúból kimaradó Magyarország döntését.

    A Fidesz–KDNP-re leadott szavazat ma életet ment. Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt. Más politikai erő ezt nem tudja megcsinálni, mi a nép nélkül nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni. Csak akkor maradhat ki hazánk a háborúból, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme. Ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utolér bennünket, a háborúpártiak kívül helyezték magukat a józan észen, megrészegültek, le akarják győzni Oroszországot, ahogy megpróbálták az első és a második világháborúban, sőt készen állnak összeütközni az egész Kelettel.

    Orbán Viktor szerint a háborús mámor olyan, mint a drog, semmiért nem tartják felelősnek magukat, átlépnek rajtad, nem éreznek lelkiismeret-furdalást. A kormányfő aláhúzta, az Európai Unió alapító atyáinak igaza volt, Európa nem bír ki még egy háborút. Az első világháború előtt Európa volt a világ ura, a második világháború után már nem maradt ura önmagának sem, idegen birodalmak szállták meg nyugaton és keleten, „most másodhegedűsök vagyunk, a dolgok állása szerint egy újabb háború után Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban, ha lesz egyáltalán zenekar”.

    Ez még inkább igaz Magyarországra. A háborúban mi semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Eddig is akaratunk ellenére rángattak minket háborúkba. Rajta is vesztettünk. Így lenne most, 2024-ben is. Az első világháborúban elvesztettük az ország kétharmadát. A második világháborúban idegen földön megsemmisült az ütőképes magyar haderő. Nem maradt, aki megvédte volna a hazát, a földet, az asszonyokat és a gyermekeket. Annyi erőnk sem maradt, hogy tárgyalni tudtunk volna a leendő győztesekkel. A két világháborúban mi, magyarok másfél millió életet vesztettünk, velük leendő gyermekeiket és unokáikat. Micsoda erős országunk is lenne, ha most ők meglennének. Lassan mondom, hogy Brüsszelben is megértsék: nem fogunk hadba lépni. Harmadjára már nem indulunk meg kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk

    – szögezte le a miniszterelnök, hozzátéve: Soros György harminc éve megírta a maga felforgató könyvét, amely szerint Oroszországot nyugati technikával és kelet-európai élőerő bevetésével lehet legyőzni, „az odaveszett embereket pedig lehet migránsokkal pótolni. A magyar baloldal Soros György zsoldjában áll, ő pénzeli a médiájukat, az ő embereivel vannak tele a választási listáik. Aki ott nem lép egyszerre, nem kap dollárt estére. A magyar baloldal készségesen menetel, a saját békepárti szavazóit is elárulja”.

    A nemzeti oldalnak viszont esze ágában sincs engedelmeskedni a Soros-terv brüsszeli tábornokainak, engedelmesség helyett útilaput kötne a talpukra, „sokat vállaltak, és semmit sem teljesítettek. Virágzó mezőgazdaságot ígértek, és összehozták a világ legnagyobb gazdatüntetését. Azt ígérték, megállítják a migránsokat, de inkább meghívólevelet küldtek nekik, azt ígérték, hogy a szankciókkal megfékezik a háborút, de a helyzet rémisztőbb, mint volt, elég abból, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel. Menniük kell”.

  • Orbán Viktor szerint a jövő hét lesz a kampány, „a nap mindenkinek 24 órából áll, de aki korábban kel, annak hosszabb. Elvégre mi vagyunk a korán kelő magyarok pártja. Aki korán kel, választást nyer”.

    Még egy hét szívós munka és a legendás fideszes hajrá, letoljuk az ellenfelet a pályáról, óriási gólhelyzetben vagyunk, ajtó-ablak, be lehet azt piszkálni, pöckölni, tuszkolni

    – jelentette ki a miniszterelnök, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ha elbízzák magukat, lezserkednek, nem összpontosítanak, hibázhatnak.

    Orbán Viktor úgy látja, a kormányzati munkában a rutin előny, a tapasztalt kéz biztosabban fogja a kormányt, de a kampányban a rutin méreg, kampányban a rutin öl, a megszokott győzelem elkényelmesít, a kényelmes ember pedig a kanapéról akar szurkolni, és nem feszül meg a pályán a győzelemért, „barátaim, a jó kampányhoz közös akarat, a sikeres kampányhoz szív, a győztes választáshoz szenvedély kell. Papírforma győzelem a politikában nem létezik, szenvedély és győzelem vagy rutin és vereség. Nincs más út. Éppúgy, mint a házasságban, a test kevés, szerelem is kell. A leggyorsabb sportautó sem győzhet, ha nincs benne üzemanyag. A szenvedély a jobboldal üzemanyaga, nekünk van egy nagy közös szerelmünk, úgy hívják, Magyarország. Ma azért vagyunk itt, hogy feltankoljunk”.

    A kormányfő hangsúlyozta, minden csepp energiára szükségük lesz, mert a feladat, ami előttük áll, olyan nagy, amilyet még nem láttak, meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon.

    Európa ma háborúba készül, naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszának átadását. Naponta öntik ránk, hogy euró-százmilliárdok Ukrajnának, nukleáris fegyverek telepítése Európa közepére, fiaink besorozása egy idegen hadseregbe, ukrajnai NATO-misszió, európai katonai egységek Ukrajnába, úgy látszik, a háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta.

    Arra vállalkoznak, hogy ezt a szerelvényt megállítsák, meg kell húzni a vészféket, hogy legalább aki akar, leszállhasson, és kimaradjon a háborúból. A migrációpárti szerelvényről időben lekapcsolták a magyarok kocsiját, „stop migráció”. A magyar gyermekeket is „kimentették a veszélyes és visszataszító genderaktivisták kezéből. Stop gender”. Azt sem fogják hagyni, hogy a gyerekeket az ukrán frontra vagonírozzák, „stop háború, aki a pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó”.

  • Orbán Viktor szerint ha csak ráfújnának az ellenfeleikre, Brüsszelig repülnének, de ott van elég háborúpárti politikus, és ők nem hordanak a Dunába vizet. Inkább a saját jelöltjeiket küldik, hogy foglalják el Brüsszelt, élükön Deutsch Tamással.

    Orbán Viktor kifejtette, Szent Margit szigetére mentek ma, mert ez a béke szigete. Amikor a tatárok feldúlták hazánkat, és csak az ima segített, a király a békéért cserébe Isten szolgálatába ajánlotta a lányát, úgy is lett, „a tatárok kitakarodtak, eljött a béke, Szent Margit ide vonult be kolostorba”. Ez korábban a nyulak szigete volt, de a kormányfő leszögezte, nyuszikra most nincs szükség, meg kell nyerniük az európai parlamenti választást, úgy, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttük a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból.

    2006 ősze óta minden választást megnyertünk, parlamentit, önkormányzatit, európait. 2006 ősze óta csak mi nyertünk választást, tizenegyszer, abszolút rekord, KO, kiütéses győzelem, nincs vita. Egész jól belejöttünk, a mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb egész Európában. Mi tudunk a legjobban kampányolni, a miénk a legnagyobb választási hadsereg, soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett. A magyarok választási hadseregének célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, Európa legnagyobb békefenntartó ereje

    – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve: ott vannak az ország minden terén, sugárútján, fő- és mellékutcáján, ott vannak a falvakban, a tanyákon, még a magtárakban is. A jövő héten több millió ajtón kopogtatnak be, és több millió magyarral beszélnek, mi vagyunk a Fidesz–KDNP-szövetség, és a jövő héten felállítjuk a mozgósítás világrekordját”.

    Orbán Viktor szerint újra egy hatalmas győzelem kapujában állnak, minden mellettük szól: erő, lelemény, kitartás, jó ügy és ellenfeleik állapota, képességei. A kormányfő úgy látja, náluk rendezettség és erő, az ellenfeleiknél erőszakoskodás, dulakodás van, nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni, ezért nincs velük dolguk, ott minden pofon jó helyre megy. 

  • Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, hogy Isten áldását kérik a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatottan várják a háború végét. Kitartást kívánnak, és leszögezte, hogy velük vannak.

    Nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul.

    A kormányfő üdvözletét küldte Robert Ficónak is. Orbán Viktor szerint a szlovák miniszterelnököt azért lőtték meg, mert a béke pártján állt, kis híján az életét adta a békéért, de kemény fából faragták, nem hagyja magát kiiktatni, visszatér, és Szlovákia Magyarországgal együtt küzd tovább a békéért. A kormányfő mielőbbi gyógyulást kívánt Ficónak.

    Két év után jó újra látni egymást, legutóbb is egy választási hadjárat tetőpontján találkoztunk, micsoda győzelmet arattunk, barátaim, a valaha volt legnagyobb győzelem és a valaha volt legnagyobb vereség, amit a baloldal egyesített csapataira mértünk

    – emlékeztetett Orbán Viktor, hozzátéve: úgy bömböltek, mint egy oroszlán, aztán kiderült, hogy papírmaséból vannak a karmaik, olyanok, mint egy papírtigris, akit eláztat az első tavaszi zápor, üstökösnek mutatták magukat, aztán beleálltak a földbe. A győzelem szerinte nem csak a Holdról látszott, minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát, de nem eladó sem Brüsszelnek, sem Washingtonak, sem Soros Györgynek.

  • A tömeg a Margitszigeten felállított színpadnál elénekelte a Himnuszt, amit egy színdarab előadása követett.

  • Az Index élőben, elemzők segítségével, videós formátumban is követi a Békemenet eseményeit:

  • Hamarosan kezdődik Orbán Viktor beszéde a Margitszigeten, ahol ismét eleredt az eső. A tömeg folyamatosan nő, az esernyők is előkerültek a színpad közelében. 

  • Köszönöm azt a szeretetet, amelyet a Békemenet során kapok! – írta közösségi oldalán Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója. 

  • Hiába a közpénzszázmilliókból folytatott kampány, az adófizetői pénzből finanszírozott buszok és a menet szűk útvonalra tereléssel való megnyújtása, az már most látszik, hogy ez minden idők legkisebb érdeklődést kiváltó „béke”-menete – írta közösségi oldalán Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke.

    A magyar emberek többsége nem vállal közösséget egy olyan állampárttal, amelynek vezetői még bocsánatot sem kérnek az eddigi legsúlyosabb pedofil bűncselekmények áldozataitól

    – tette hozzá a politikus, aki szerint a magyar emberek nem támogatják a hatalmi elit által mesterségesen ásott árkok további mélyítését, hanem pont azt várják el, hogy a közéletet a béke és egymás tisztelete irányítsa, ami segíthetne abban, hogy hazánk egy élhető, fejlődő országgá váljon.

  • Helyszíni tudósítónk szerint a menet nagy része már megérkezett a Margitszigetre, ahol hamarosan Orbán Viktor mond beszédet. Még mindig nagyon sok az érkező a Margit hídnál. 

  • A 4-es és a 6-os villamos 13 óráig a Széll Kálmán tér és a Szent Lukács Gyógyfürdő, illetve az Oktogon és a dél-budai végállomásuk között közlekedik. A 2-es, a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között nem közlekedik várhatóan 13:30-ig. A 4-es és a 6-os villamos, valamint a 15-ös autóbusz igénybevételét ajánlják.

    Várhatóan 13:30-ig a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210B és a 216-os autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széchenyi István tér és a József nádor tér megállót. Buda felé a járatok nem érintik a Hild tér és a Clark Ádám tér megállót, valamint a 105-ös és a 210B autóbusz a Deák Ferenc tér megállót sem; a 15-ös autóbusz terelve jár, kihagyja a Markó utca és a Kálvin tér közötti megállókat a Boráros tér felé.

    1 3 órától 14:30-ig: a 17-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és Batthyány tér, valamint a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár, pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között.

    Várhatóan 14:30-ig a 9-es autóbusz terelve, az Árpád hídon át közlekedik; Buda felé a Nyugati pályaudvar és a Flórián tér közötti, Pest felé a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat hagyja ki; a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Nyugati pályaudvar, a Jászai Mari tér és a Margit híd, budai hídfő megállót.

    17 óráig: a 26-os autóbusz rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között jár, nem érinti a Zenélőkút és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat; a 226-os autóbusz terelve, a Göncz Árpád városközpont és az Óbudai-sziget között közlekedik a Margitsziget érintésével, nem érinti a Zenélőkút és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat.

  • „Álljunk ki a béke mellett! Váltsuk le Karácsonyt!” – posztolta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

  • Nagyon gyorsan halad a Békemenet, amely rendre Orbán Viktor miniszterelnököt élteti. Az első sorok már a Jászai Mari térnél járnak.

    Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok, hajrá, béke

    – skandálja a tömeg, amely a rigmusokat megtörve olykor dalra fakad. 

    Helyszíni tudósítónk szerint az egyik résztvevő rosszul lett, hozzá mentőt hívtak a szervezők. 

  • A Momentum plakátautója a Békemenet közelében köröz. 

    A sok hazugság közepette fontos lenne látni és hallani az igazságot, úgyhogy tettem pár tiszteletkört az egybegyűltek között!

    – írta közösségi oldalán Varsányi Áron, az ellenzéki párt szóvivője. 

  • Elindult a Békemenet, miközben a résztvevők szerint a tömeg még a Marsról is látható. Németországból, Angliából és Lengyelországból is érkeztek szimpatizánsok. Tudósítónk szerint a résztvevőknek vizet osztanak.

    „Hajrá, magyarok” – skandálják a menet résztvevői, akik a következő útvonalon fognak vonulni a Margitszigetig:

  • A szervezők felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy maradjanak békések. Külön köszöntötték a különböző városok képviselőit. Sokan szelfiznek a tömegben, miközben a szervezők Orbán Viktor-idézetekkel illusztrálják, miről szól a mai Békemenet.

    Megérkezett Németh Szilárd is. A rezsibiztos a menet elején, Semjén Zsolt mellett foglal helyet. Már csak pár perc, és indul a Békemenet.

  • A kormánypárti hírességek és politikusok is megérkeztek. A teljesség igénye nélkül a menet első sorában találhatjuk: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Bencsik Andrást, Lomnici Zoltánt, Bayer Zsoltot és Deutsch Tamást, a kormánypártok EP-listavezetőjét. 

    Örökké Viktorért fogok kiállni, mindig a fény után fogok menni, mert a kormányfőnk jelenti a békét és a biztonságot

    – mondta az Indexnek Pataky Attila, az EDDA frontembere, aki eddig csak egyetlen Békemenetet hagyott ki, mert akkor éppen az Egyesült Államokban tartózkodott. 

    A Békemenet hamarosan indul. 

  • A Békemenet első sora szerint ők azok, akik valóban elutasítják az erőszakot. Arra számítanak, hogy a fél ország részt fog venni a demonstráción. Helyszíni tudósítónk szerint elállt az eső, a Lánchíd pedig megtelt.

    Az ellentüntetők elpárologtak.

  • Az általunk megkérdezett résztvevők arra számítanak, hogy a Fidesz főlényesen győz majd június 9-én. Magyar Péterre, a Tisza Párt alelnökére pedig nem kíváncsiak, mert úgy vélik, hogy nem tanúsít megfelelő magatartást a családja irányába, ami azt mutatja, hogy a nemzet felé sem fog. 

    Tudósítónk szerint szakad az eső, de a résztvevőket nem tántorítja el. 

  • Az ellentüntetőktől azt kérik a menet résztvevői, hogy ne legyenek olyan „agresszívek, mint általában szoktak lenni”. Helyszíni tudósítónk szerint rengeteg turista is vegyül a menetre várakozók közé, akik nem értik, mi zajlik a fővárosban. 

    A készenléti rendőrök lezárták a Lánchidat, így már a buszok és a taxik sem tudnak áthaladni a hídon, a tömeg birtokba vette a hidat. 

  • „Állampolgári kötelességünket teljesítve lefestettük a Békemenet útvonalát, hogy emlékeztessük a köztévé vonuló nézőit a kormány bűneire!” – közölte a Demokratikus Lendület (DEL), a DK ifjúsági szervezete a Facebookon.

    Az akció közben – bár természetesen lemosható és környezetbarát festéket használtunk – filmbe illően igazoltattak minket a rendőrök. Egyszer csak azt vettük észre, hogy közel 10 villogó rendőrautó és több mint egy tucat rendőr háromszoros túlerőben vesz körbe minket. Csak bízni tudunk benne, hogy K. Endrét is ilyen alaposan vizsgálták meg

    – tették hozzá az aktivisták, akik szerint közel egyórás igazoltatás után a rendőrség megállapította, hogy károkozás és szabálysértés sem történt. A festéket elkobozták tőlük. 

  • Egyre többen gyülekeznek a Lánchíd pesti hídfőjénél. Vannak, akik Orbán Viktor miniszterelnököt dicsőítő, mások pedig az „ellenzék bűneit” összefoglaló plakátokkal készültek. 

    Azt szeretnék, hogy még 50 évig Orbán Viktor miniszterelnök úr vezesse az országot, mert akkor biztos, hogy a béke eljön a világban

    – fogalmazott az Indexnek az egyik résztvevő.

  • Az Index helyszíni tudósítója szerint a különböző helyszínekről érkezők csoportokban várják a menet indulását, egy részük már átsétált a Lánchídon át Budára. A Békemeneten megjelent egy tucat ellentüntető is, akik kifütyülték a várakozó tömeget. 

  • Folyamatosan érkeznek az emberek, többek között buszokkal a Békemenet gyülekezőjére, a Lánchídhoz. Az alsó rakpart szinte megtelt buszokkal, de a villamos egyelőre teljes vonalon közlekedik. A környéken nehéz a parkolás. A rendőri készültség magas, már a vonulás előtt két órával sok egyenruhás volt a Lánchíd pesti hídfőjénél.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) Békemenetet szervezett június 1-jén a Margitszigeti Nagy-rétre. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány úgy fogalmazott, hogy „legyen aznap a Margit-sziget szimbolikusan a béke szigete”.


    Legutóbb 2022. március 15-én volt a fővárosban Békemenet, néhány héttel az országgyűlési választásokat megelőzően. Az eseményen délután 3 órától beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményről az Index percről percre tudósít. 

    Tartsanak velünk!