Ungár Péter: Karácsony Gergely szavait egyszerűen nem lehet komolyan venni

2024.06.01. 19:30
Ungár Péter egy Facebook-posztban foglalta össze véleményét a pénteki főpolgármester-jelölti vitával kapcsolatban.

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely péntek este vitáztak a Partizán műsorában. Az elhangzottakat ebben a cikkben foglaltuk össze, és később Nagy Attila Tibor politikai elemző is véleményezte a történteket.

Ungár Péter, a Vitézyt támogató LMP társelnöke a vitáról írt Facebook-posztjában úgy fogalmazott: „Fontos esemény volt ez, évtizedek óta nem volt példa arra, hogy meghatározó közhatalmi pozícióért induló esélyes jelöltek valódi vitát folytattak volna. Ez elsősorban Vitézy Dávid érdeme, Karácsony Gergely mindenféle nevetséges indokkal megpróbált elmenekülni a vita elől, de Vitézy Dávid ezt nem hagyta”.

Utólag azért pontosan értjük, hogy miért nem akart vitát Karácsony Gergely, mert elég egyértelmű vereséget szenvedett. Már az első blokkban kiderült, hogy a jelenlegi főpolgármester szavait egyszerűen nem lehet komolyan venni

– vélekedett Ungár Péter, majd hozzátette: „Mert öt évvel ezelőtt is volt egy előválasztási vita, ahol Karácsony Gergely vállalta, hogy minden egyes fővárosi intézményt akadálymentesít. Ahogy azt is vállalta, hogy ha ez nem sikerül, akkor nem indul újra a választáson”. 

„Öt évvel később az a helyzet, hogy a vállalás nem úgy egyszerűen nem sikerült, de még az ebben a ciklusban felújított Merlin Színház – ahol a főpolgármester programbemutatóját tartotta – sem akadálymentes. Látszott Karácsony Gergelyen, hogy legszívesebben már ekkor lesétált volna a színpadról, de ez még csak a kezdet volt, utána még el kellett mondania, hogy ő a listája végén lévő emberekért nem tud felelősséget vállalni, ahogy az is kiderült, hogy nem lát abban semmi ellentmondást, hogy egy olyan EP-lista támogatására biztat, melynek vezetője azért akar dolgozni, hogy Budapest továbbra se kapja meg azt a 300 milliárd forint uniós forrást, amivel Karácsony Gergely kampányol” – írta Ungár Péter.

„Aki megnézte ezt a vitát, annak egyértelmű, hogy aki Karácsony Gergelyre szavaz, az az elkenésre, a mentegetőzésre, az üres ígéretekre és a szocialista polipra szavaz. Aki Szentkirályi Alexandrára szavaz, az a totális semmire szavaz. Aki pedig Vitézy Dávidra és az általa vezetett listára szavaz, az egy valódi programra szavaz, és egy olyan jelöltre, akinek nagyobb ambíciói vannak a pozíció elnyerésével, mint a soha véget nem érő túlélés” – foglalta össze véleményét az LMP-s politikus.

Ungár Péter nemrég az Indexnek is interjút adott, amelyben a választásokkal kapcsolatban még a BDSM is szóba került. Eközben Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója – amely vállalat szintén szóba került a péntek esti  vitában – Vitézy Dávidnak üzent a vitán elhangzott kijelentéseivel kapcsolatban.