Nagy bejelentést tett Magyar Péter: visszatér az ATV stúdiójába

2024.08.14. 08:49
Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a közösségi médiában számolt be arról, hogy szerda este újra az ATV Egyenes beszéd című műsorában fog szerepelni.

Magyar Péter Facebook-oldalán tett bejelentést arról, hogy bő két hónap után újra az ATV Egyenes beszéd című műsorának lesz a vendége. Egy apró változás azonban van történetben: a politikus ezúttal Szöllősi Györgyivel fog beszélgetni,

méghozzá szerda este 20 órakor lesz élő adásban.

A hír azért is érdekes, mert korábban, a választások másnapján a Tisza Párt elnöke szó nélkül kiviharzott az Egyenes beszéd élő adásából.

Az előzmények

A Tisza Párt vezetőjének akkor Rónai Egon egy váratlan ajándékot adott át. A csatorna hosszú dokumentumban gyűjtötte össze, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt akkori alelnökével – most már elnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként, amit nem fogadott el. 

A reprezentatív felmérésből kiderült, hogy az emberek nagy része hallott arról, hogy Magyar Péter félbeszakította interjúját, és idő előtt távozott az ATV stúdiójából, amikor Rónai Egon műsorvezető a politikust korábbi állításaival szembesítette. A válaszadók 79 százaléka hallott az ügyről, 16 százalék nem, a megkérdezettek öt százaléka pedig nem válaszolt a kérdésre.

Akik hallottak róla, azok arra a kérdésre, hogy Magyar Péter helyesen járt-e el, mindössze 26 százalék mondta azt, hogy igen,

a válaszadók 63 százaléka szerint Magyar Péter nem járt el helyesen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság bejelentés alapján vizsgálta az esetet, a bejelentő az interjúval kapcsolatban az emberi méltóság megsértésére, valamint a hírekhez fűzött műsorvezetői vélemény tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését vélelmezte.

A hatósági ellenőrzés alapján a műsorszámban elhangzott beszélgetés bántó, felkavaró lehetett, azonban az egyenlő emberi méltóság alapértékét megkérdőjelező, szélsőséges kifejezések nem hangzottak el, így az adással kapcsolatban nem merült fel az emberi méltóság sérelme. Az NMHH megállapította továbbá, hogy az elhangzott beszélgetés nem volt összefüggésben politikai hírrel, ezért hírekhez fűzött műsorvezetői véleményeket tiltó törvényi rendelkezés nem sérülhetett

– közölte a hatóság.