Magyar Péter Orbán Viktornak: Egy kapitánynak nem az adriai szigeten van a helye

2024.09.03. 15:03
Magyar Péter ismét közösségi oldalán üzent a miniszterelnöknek. A Tisza Párt elnöke szerint Orbán Viktor már több mint egy hónapja hallgat Magyarország problémáiról.

Magyar Péter egy újabb Facebook-bejegyzésben üzent kedden Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Tisza Párt elnöke szerint a kormányfő „július óta hallgat”, miközben az egészségügy, és a vasúti közlekedés is válságban van. 

Mint írta, az iskolában a gyerekek és a tanárok is 35-40 fokban szenvednek, és még ventilátort sem kapnak.

Miniszterelnök úr, Egy kapitánynak, viharban és válsághelyzetben a parancsnoki hídon van a helye, nem egy adriai szigeten. Ha ön elfáradt, vagy unja az egészet, szóljon. Addig viszont elvárjuk, hogy szólaljon meg a fenti ügyekben és haladéktalanul hozza meg a kormány az ország újraindításához szükséges döntéseket

– üzente Facebook-bejegyzésében Magyar Péter. 

Közeleg a személyes találkozójuk 

Mint írtuk, Orbán Viktor a tervek szerint szeptember 18-án ismerteti Strasbourgban a magyar soros EU-tanácsi elnökség parlamenti programját. Az eseményen a Tisza Párt kétszer is felszólalhat, így akár az első személyes vitára is sor kerülhet a magyar kormányfő és Magyar Péter között. 

Amennyiben Orbán Viktor megjelenne az Európai Parlamentben, úgy a kialakult szokásoknak megfelelően elsőként szólalhatna fel még Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke előtt. A párbeszédet a frakcióvezetők és a pártcsoportok által kijelölt szónokok folytatnák, majd a második körben az európai parlamenti képviselők is bekapcsolódhatnak a vitába. A megbeszélés Orbán Viktor válaszával zárulna. A tervek szerint a Tisza Párt az Európai Néppárt színeiben legalább kétszer szólalhat fel, emellett Orbán Viktornak célozva kérdéseiket is feltehetik.