Vitézy Dávid rémesen rondának nevezte Karácsony Gergely fővárosi újítását

2024.09.05. 11:45
Vitézy Dávid csütörtökön ismét egy Facebook-bejegyzésben szúrt oda a főpolgármesternek. A volt közlekedési államtitkár a Keleti pályaudvarnál járt, ahol a kiszáradt fákról készített egy fotót. A politikus kifogásolta, hogy Karácsony Gergely a 200 millió forintos cégvezetői jutalmakat kifizeti, míg a budapesti növényzet gondozását már nem.

Hiába ért véget a főváros vezetéséért vívott harc, Vitézy Dávid az önkormányzati választások után is rendszeresen üzen Karácsony Gergelynek. A volt közlekedési államtitkár nemrég a letartóztatott óbudai polgármester miatt szúrt oda a főpolgármesternek, míg csütörtöki Facebook-bejegyzésében a budapesti növényzet állapotára hívta fel a figyelmet.

A politikus a Főkert által létrehozott hűsítő sziget elnevezésű újításra is kitért, amelyet „rémesen rondának” és „Karácsony-propagandának” is nevezett. 

Kiszáradt fák, mellettük a rémesen ronda, műanyag szalagos fővárosi hűsítő szigetnek nevezett fémtraverzek, a város egyik legforgalmasabb buszmegállójában. A felirat a szokásos Karácsony-propaganda: Budapest adja. 

– írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Hozzátette, hogy tudja a választ: Budapestnek a növények gondozására nincs pénze, csak a 200 millió forintos cégvezetői jutalomra”. „Mi lenne, ha nem lenne klímavészhelyzet?” – tette fel a kérdést a politikus.