További három hónapig letartóztatásban maradhat az óbudai polgármester

2024.09.10. 17:04
A Központi Nyomozó Főügyészség sajtómegkeresésre közölte, hogy indítványozták Kiss László óbudai polgármester letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. A DK-s kerületvezetőt augusztus 14-én vették őrizetbe egy korrupciós ügyben.

A korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben az ügyészség indítványozta Kiss László polgármester letartóztatásának három hónappal, 2024. december 16-ig történő meghosszabbítását – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség.

Kiss Lászlót 2024. augusztus 14-én vették őrizetbe egy korrupciós ügyben. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata úgy látja, hogy politikai leszámolás zajlik, akkori közleményükben kifejtették: „Az óbudai önkormányzat ellenzéki kézben tartása a Fidesz szemszögéből komoly gazdasági érdekeket sért, mivel Kiss László és az őt támogató koalíció eddig és azután is megakadályozza a Római-part, a Mocsárosdűlő, a Hajógyári-sziget vagy a Római Kemping területének beépítését, szembemegy a fideszes szándékkal, a lakóparkbiznisszel.”

Bús Balázs, a kerület korábbi kormánypárti polgármestere lapunknak úgy fogalmazott, hogy: „Egyetlen járható út van: az alakuló testületi ülésen, ami októberben lesz, fel kell oszlatnia a testületnek önmagát. Kiss Lászlónak és Czeglédy Gergőnek már most le kell mondania, és új választásokat kell kiírni Óbudán”.