Ungár Péter sem tartja fairnek, hogy Karácsony Gergely közpénzből kampányol

2024.04.02. 19:19
Ungár Péter közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely a budapesti adófizetők pénzén kampányol pont olyan stílusban, mint ahogyan a kormány és Rogán Antal szokta tenni. Az LMP frakcióvezetője szerint a főpolgármester „elvesztette a morális felsőbbrendűségét.″

Mint írtuk, Karácsony Gergely kedden jelentette be a közösségi oldalán, hogy Lakógyűléscímmel online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat. A budapestiek a rákosrendezői beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról is elmondhatják a véleményüket. 

Az ügyre Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt is reagált, aki szintén elutasítja a maxi-Dubaj nyilvánosságra került terveit. A közlekedési és városmobilitási szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy Karácsony Gergely közpénzből „konzultál” a választási kampány idején, pontosan ugyanolyan plakátokkal és kérdőívekkel, mint amilynekkel a kormány szokott. Vitézy Dávidnak úgy tűnik, mintha a főváros vezetésének csak annyi lenne a baja Rogán Antallal, hogy „nem a Városházán dolgozik.”

Az LMP frakcióvezetője szintén hasonló véleményt osztott meg. Mint írta, „Karácsony Gergely közpénzből folytat pártpolitikai kampányt, amely egyedül az összegben tér el a rogáni propagandától”.

Morális felsőbbrendűségét elvesztette az a főpolgármester, aki választási időszakban a budapesti adófizetők pénzén kampányol, miközben a kormánypártokon ugyanezt kéri számon

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében Ungár Péter.

Hozzátette, a főpolgármester nem hajlandó változtatni az álláspontján, hiszen Vitézy Dávid felhívására sem reagált, miszerint „tiszta és fair kampány legyen Budapesten.”

Ungár Péter az írása mellé két fotót is megosztott, amelyen a kormány brüsszelezős plakátja és Karácsony Gergely konzultációjának hasonlóságára mutat rá.

Karácsony Gergely nem először kampányol az adófizetők pénzén 

Mint írtuk, a budapesti főpolgármester egy olyan poszttal hirdette magát januárban a Facebookon, amely a CAF-villamosok érkezéséről szól. A bejegyzésben viszont nem esett szó arról, hogy az eszközökkel kapcsolatban elsőként még Vitézy Dávid írt alá szerződést a BKK vezetőjeként.

„Exkluzív fotók: így készülnek a vadonatúj budapesti CAF-villamosok” – írta a főpolgármester korábban, aki láthatóan Budapest Főváros Önkormányzatának kontójára tette közzé hirdetését a Facebookon.