Vitézy Dávid kirakná a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből

2024.04.15. 08:55
Vitézy Dávid hétfőn ígéretet tett arra, hogy ha főpolgármester lesz, kirakja a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből. Szerinte se a Gyurcsány-kormány, se Tarlós István főpolgármestersége alatt nem volt jobb a helyzet.

A Facebook-oldalán közzétett Reels videóban Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt megjegyezte, hogy rengeteg pártpolitikus van jelen a fővárosi közszolgáltató cégek vezető testületeiben. 

Mit keres a pártpolitikusok komplett hadserege a fővárosi közszolgáltató cégek vezető testületeiben? Az biztos, hogy sok pénzt, de azért ez nem vicc

– fogalmazott a főpolgármester-jelölt, hozzátéve, hogy egy felelős városvezetés nem kezelheti pártpolitikai kifizetőhelyként a legfontosabb fővárosi cégeket.

Szerinte ahelyett, hogy a legjobb emberekre bízták volna a feladatot, a BKK igazgatóságát ma Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminisztere vezeti, a kelenföldi kollégiumot éppen most kiárusító fővárosi vagyonkezelő igazgatóságában pedig ott ül Gál J. Zoltán, a Gyurcsány-kormány volt szóvivője.

Hozzátette, Tarlós István idejében sem volt más a helyzet, a BKK felügyelőbizottságát akkoriban ugyanis Papcsák Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselő vezette. 

Ennek véget kell vetni. A városunkat működtető közszolgálati cégek nem lehetnek kifizetőhelyek. Szakemberekre van szükség pártemberek helyett

– mondta Vitézy, aki ígéretet tett arra, hogy ha ő lesz a főpolgármester, vállalja, hogy kirakja a pártkádereket a fővárosi cégek vezető testületeiből, mert szerinte „bukott pártpolitikusok helyett hiteles, bizonyított szakemberekre van szükség”. 

A főpolgármester-jelölt korábban arról is beszélt, hogy a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő kelenföldi kollégium épületének kiárusítása nem sokban különbözik a kormány által Rákosrendezőre tervezett maxi-Dubaj projekttől.