2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Megszólalt Karácsony Gergely a Közlekedési Múzeum elköltözéséről

2024.05.22. 15:02
Tényleg majdnem minden benne van ebben a szomorú történetben, ami a kormány Budapest-ellenes politikáját elmúlt éveit jellemzi – így reagált arra a hírre Karácsony Gergely, hogy a tervek szerint a kormány Debrecenbe költöztetné a Közlekedési Múzeumot. „Lázár János bejelentése pedig azt jelenti, hogy a Vitézy-múzeumra elköltött 16 milliárd forintnyi közpénzt egyszerűen kidobják a kukába.”

„A közlekedési múzeumból közpénzszórási múzeum lett” – így értékelte a közösségi médiában Karácsony Gergely főpolgármester azt, hogy a Közlekedési Múzeumot Debrecenben építenék meg. „Tényleg majdnem minden benne van ebben a szomorú történetben, ami a kormány Budapest-ellenes politikáját elmúlt éveit jellemzi.”

Lázár János tegnap bejelentette, hogy a közlekedési múzeumot Budapest helyett Debrecenbe telepítené. Ez a múzeum volt korábban, még államtitkári kinevezése előtt Vitézy Dávid szerelemprojektje. Csak a tervezésre elköltöttek 8 milliárd forintot

– írta a bejegyzésében a főpolgármester. (Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az építési és közlekedési miniszter keddi kijelentését követően kijelentette: „Lázár János újabb hadüzenetet küldött Budapestnek.” A teljes álláspontja az alábbi linken érhető el.)

Karácsony Gergely a reakciójában azt is leszögezte:

ahogy ennél a kormánynál lenni szokott, a költségek némiképp megugrottak, konkrétan megduplázódtak, a múzeum terveire végül 16 milliárdot szórtak el. És mi van most ott? Semmi, pontosabban raktárként használják leginkább. Alighanem ez a világ legdrágább raktára. Lázár János bejelentése pedig azt jelenti, hogy a Vitézy-múzeumra elköltött 16 milliárd forintnyi közpénzt egyszerűen kidobják a kukába.

A városvezetőy szerint a közlekedési múzeum azon kevés kormányzati projektek egyike, aminek legalább a helyszínét jól jelölték ki, ezt legalább nem közparkban akarták felépíteni, hanem egy rozsdaterületet rehabilitálva, a Népliget szomszédságában.

„Semmilyen szakmai, semmilyen észérv nem szól a Debrecenbe költöztetés mellett. Budapesten van jó helyen, és már csak a ráköltött sok-sok milliárd forint miatt is itt kell maradnia, itt kell befejeznie a kormánynak” – összegezte a főpolgármester.