2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Paktumot kötne Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrával és Karácsony Gergellyel

2024.05.27. 12:47
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt nyílt levélben fordult Szentkirályi Alexandrához és Karácsony Gergelyhez a járatritkítási csomag bevezetésével kapcsolatban. Arra kéri ellenfeleit, hogy megválasztásuk esetén ne vezessenek be ilyen csomagot. Vitézy a maga részéről ezt már meg is ígérte, és reméli, hogy Karácsonyék is így tesznek.

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje egy kérdésben közös vállalást vár politikai ellenfeleitől, és arra kéri Karácsony Gergely regnáló főpolgármestert és Szentkirályi Alexandrát, a Fidesz–KDNP jelöltjét, hogy megválasztásuk esetén nem valósítanak meg járatritkítást Budapesten.

A magam részéről vállalom, hogy nem lesz járatritkítási csomag, ha én leszek a főpolgármester. Csatlakozzanak hozzám! Legyen ez egy közös alap, amit vállalunk a budapesti utasok felé!

– írta Vitézy közösségi oldalán.

A csatolt dokumentumban (amely egy nyílt levél) egyébként arról ír, hogy a januári járatritkításnál is kiálltak a közösségi szervezetekkel Karácsonyék hibás döntése ellen, amely meghátrálásra késztette a BKK-t, és visszavonták a bejelentett ritkítási csomagot. Levelében megígérte, hogy amennyiben őt választják főpolgármesternek, nem lesznek járatritkítások, s azt kéri ellenfeleitől is, hogy tegyenek hasonlóképpen.