Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Képviselőjelölt a fenyegetőző fideszes

2006.09.26. 16:04
Megyei közgyűlési képviselő lehet Bagó Zoltán. A tavaszi választási kampányban MDF-es jelölttársát fenyegető, ezért visszaléptetett Bagó második a Fidesz Bács-Kiskun megyei nagytelepülési listáján. Pártja szerint Bagó már eleget bűnhődött.

Bagó Zoltán

Második helyen szerpel a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun megyei nagytelepülési listáján Bagó Zoltán, aki a tavaszi választásokon fenyegetésekkel próbálta visszalépésre kényszeríteni az MDF kalocsai képviselőjelöltjét. Az incidens miatt akkor Orbán Viktor elnézést kért Dávid Iboláytól.

Szabó Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője szerint Bagó indítása megkérdőjelezi az akkori gesztus őszinteségét. A Fidesz területi listáját Orbán Viktor hagyta jóvá.

Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki Bács-Kiskun megyében a tízezer lakos alatti települések listáját vezeti, szeptember 5-én azzal indokolta Bagó előkelő listás helyét, hogy a politikus már kellően bűnhődött. "Az országgyűlési választási kampányban, be nem bizonyított gyanúsítás miatt súlyos árat fizetett", hiszen képviselőjelöltségét elvesztette, indokolt Font.

A politikus szerint ez kellő büntetés volt Bagónak.