Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Képviselőjelölt a fenyegetőző fideszes

2006.09.26. 16:04
Megyei közgyűlési képviselő lehet Bagó Zoltán. A tavaszi választási kampányban MDF-es jelölttársát fenyegető, ezért visszaléptetett Bagó második a Fidesz Bács-Kiskun megyei nagytelepülési listáján. Pártja szerint Bagó már eleget bűnhődött.

Bagó Zoltán

Második helyen szerpel a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun megyei nagytelepülési listáján Bagó Zoltán, aki a tavaszi választásokon fenyegetésekkel próbálta visszalépésre kényszeríteni az MDF kalocsai képviselőjelöltjét. Az incidens miatt akkor Orbán Viktor elnézést kért Dávid Iboláytól.

Szabó Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője szerint Bagó indítása megkérdőjelezi az akkori gesztus őszinteségét. A Fidesz területi listáját Orbán Viktor hagyta jóvá.

Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki Bács-Kiskun megyében a tízezer lakos alatti települések listáját vezeti, szeptember 5-én azzal indokolta Bagó előkelő listás helyét, hogy a politikus már kellően bűnhődött. "Az országgyűlési választási kampányban, be nem bizonyított gyanúsítás miatt súlyos árat fizetett", hiszen képviselőjelöltségét elvesztette, indokolt Font.

A politikus szerint ez kellő büntetés volt Bagónak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!