Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Telefonon változtatják a véleményt a szoci jelöltről

2009.01.09. 17:51
Az MSZP szerint telefonon próbálják lejáratni a ferencvárosi időközi választás szocialista jelöltjét a kerületben. Bánsághi Tamás kampányfőnöke szerint a közvélemény-kutatóként bejelentkező hang még gombnyomással nyugtáztatja is a hívottakkal, hogy megértették-e a rágalmazó kijelentéseket.

Bánsághi Tamás stábja szerint a IX. kerületi parlamenti időközi képviselőválasztás kampányhajrájában "egy azonosítatlan hang közvélemény-kutatásra hivatkozva telefonál, hamis, rágalmazó és lejárató kijelentéseket tesz" az MSZP képviselőjelöltről.

Az MSZP-s közlemény szerint a telefonáló "a lejárató kijelentések után arról érdeklődik, hogy megváltozott-e a válaszadó véleménye Bánsághi Tamásról, és erről egyben gombnyomással visszajelzést kér".

Bánsághiék a választási kampány utolsó napjára időzített telefonos akciót a politikai ellenfelek lejárató kampányának tartják: "biztosak vagyunk abban, hogy valódi közvéleménykutató cég ilyet nem tesz, ezért elvárjuk a közvéleménykutató cégektől, hogy nyilatkozzanak, hogy végeznek-e ilyen közvélemény kutatást. Amennyiben igen, kérjük jelezzék, és az eredményét juttassák el hozzánk; ha nem, akkor kérjük, határolódjanak el ettől a módszertől."

Bánsághi Tamás alpolgármester, országgyűlési képviselőjelölt pénteken feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a személyét illető rágalmazás miatt.