Piroska
-1 °C
5 °C

Februártól nem kell fizetni a szombati parkolásért

2005.01.28. 00:00
Februártól nem kell fizetni a szombati parkolásért a fővárosban, és néhány budai kerületben szűkültek a fizetős övezetek. A XIII. és a VIII. kerületben viszont kibővül a fizetős övezet.

Megszűnik a szombati fizetőparkolás Budapesten a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendeletmódosításának februári kihirdetési napjától.

A testület szinte egyhangúlag fogadta el a főpolgármesternek ezt a javaslatát, amit a kerületek is támogattak.

A városrészek indítványának elfogadásával több kerületben kibővítették, illetve leszűkítették a parkolási övezetek határát.

Egyebek mellett megszűnik a fizetőövezet az I. kerületben a Hegyalja út és az Alsóhegy utca között, valamint a Naphegy egy részén, a XI. kerületben pedig a Gellért-hegy oldalában. Kibővítik viszont a fizetőövezet határát a VIII. kerületben a Köztársaság térig, a XIII. kerületben a Rákos-patakig.

Márciusra tervezik a parkolási rendszer reformját

Wintermantel Zsolt (Fidesz) nehezményezte, hogy többnyire két-három évvel korábbi kerületi kérések kerültek most a közgyűlés elé, egy hónappal az átfogó parkolási rendeletmódosítás előtt.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes a kerületi polgármesterek januári sürgetésével indokolta a mostani módosítást. Jelezte, hogy igen széles körű egyeztetésre törekszik, s ezért várhatóan csak márciusban kerülhet a közgyűlés elé a komplex parkolási rendeletmódosítás.