Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Kidobatta boltjából a boltost a BKV

2008.02.07. 16:27
Kidobók pakoltak ki egy Kökin lévő üzletet csütörtökön, holott a BKV még nem egyezett meg a helyiséget bérlő boltossal. Rendőröknek kellett kivonulniuk, adta hírül az Inforádió.

Kivonult a rendőrség a Kőbánya-Kispest metróállomás egyik boltjához, amit kidobóemberek kezdtek el kipakolni, adta hírül az Inforádió. Szabó Gábor, a bolt tulajdonosa felháborítónak tartja, hogy a BKV az üzlet bérleti jogáról szóló vita befejezése előtt ilyen lépést tett.

"1991 óta van üzletem Kőbánya-Kispesten, ahol bontást és átépítést rendeltek el, és ahová üzletközpontot akarnak építeni" - mondta az Inforádiónak a metróvégállomáson levő üzlet tulajdonosa.

A BKV vitatja az üzlet tulajdonjogát, és úgy gondolta, megoldja a problémát azzal, hogy idehívott őrző-védő embereket. Ők benyomultak a boltomba és elkezdtek kirámolni, holott a jogi vitánk a BKV-val még nem ért véget, tette hozzá Szabó Gábor.

Az üzlettulajdonos kihívta a rendőröket, hogy ne fajuljanak el a dolgok.

"Itt a beruházó és a BKV diktál, én pedig nézem, ahogy az egzisztenciámat lerombolják" - jelentette ki felháborodva Szabó Gábor, aki szerint önbíráskodás, amit a közlekedési társaság tett.

Hirtelen tűzveszélyessé nyilvánították

Az Inforádió megkereste az ügyben a BKV-t is. Regőczi Miklós, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta, a Kőbányán lévő üzlethelyiségek bérlőivel nincs jogvitája a társaságnak, és a kiköltöztetést a törvények szerint végzik.

Korábban a Kőbánya-kispesti metróvégállomáson, illetve annak felüljáróján üzemelő üzleteket tűz- és balesetveszélyesnek nyilvánította Kispest önkormányzata, ennek elhárítására a boltok tulajdonosainak 90 napot kaptak.

Néhány nappal később a kispesti polgármester felfüggesztette a 40 üzlet bezáratását, mert a működési engedélyt indokló tűzvédelmi szakvélemény egy igazságügyi szakértő szerint nem volt megalapozott.

A BKV hasonló módszerrel próbálta megoldani a Kálvin téri üzletek bezárását: a bérlőkkel csak azután sikerült az utolsó pillanatban megállapodni, hogy a boltosok engedetlenségi mozgalmat hirdettek.

A Köki mellett tervek szerint bevásárlóközpont épül, és ezzel a beruházó átépíti a metró és vonatállomás teljes épületét.