Lehel
17 °C
27 °C

Élőben kapcsolják Párizst a Budapest Plázsról

2004.03.18. 12:13
Budapesten francia, Párizsban magyar programokkal nyitnak a tengerpartot idéző városi plázsok augusztusban. A két fővárost videoközvetítés köti majd össze. Idén a plázs másfél kilométer hosszú lesz, és három héten keresztül üzemel majd.
Idén nagyobb, mintegy másfél kilométer hosszúságú területen, augusztus 7-től 29-ig tart a tavaly több mint egymillió látogatót vonzó Budapest Plázs - mondta el Bér Beatrix szervező, a Plázs Kft. csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Allo, Budapest

A Plázs tavaly - Klikk a képre!
Újdonságának számít, hogy az európai plázsokat összekapcsolják egymással. A budapesti rendezvény első hetében a francia fővárosban párhuzamosan futó Paris Plage-ra kilátogató franciákat lehet majd látni egy óriáskivetítőn, miközben francia tematikájú programok, illetve konyha várja a vendégeket.

A francia műtengerparton magyar konyha, és kulturális programok várják majd a vendégeket. A programhoz a szervezők reményei szerint még két európai város is csatlakozni fog, de hogy melyik városokról van szó, egyelőre nem mondták el.

Betiltott reklámfeliratok

Bér Beátrix elmondta, a fővárostól megkapták a területfoglalási engedélyt, és folynak az egyeztetések a XIII. kerületi hatóságokkal is, akikkel mostanra "nagyon jó" viszonyt alakítottak ki. Mint ismert, tavaly nem sokkal az indulás előtt sokáig még az is kérdéses volt, megkapja-e az összes engedélyt a rendezvény.

A Plázs ellen pár nappal az indulás előtt több száz angyalföldi lakos petícióban tiltakozott. Maga az angyalföldi városvezetés is többször nehezményezte a főpolgármesternél, hogy nélkülük hozta meg a területükön felépülő, várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó alkotást.

Problémát jelentett tavaly az is, hogy a fővárosi - akárcsak idén - megtiltotta, hogy a Plázson reklámfeliratokat lehessen kihelyezni. R. Nagy Andárs, a rendezvény szóvivője elmondta, megpróbálják a szponzorokat rávenni arra, hogy alternatív megoldásokkal jelenjenek meg.

Több kisebb produkció

A Margit hídtól a Dráva utca vonaláig húzódó Plázson idén külön helyet kap az Art Plázs, ahol képzőművészek kiállításait rendezik meg, lesznek színházi, illetve komolyzenei előadások. Nagyobb területet foglal el a gyerekeknek szánt Junior Plázs, és idén is egész éjszaka lehet majd sportolni a Sport Plázson. Lesz egy nagyszínpad is, ahol este nyolctól tízig könnyűzenei produkciókat, divatbemutatókat szerveznek.