Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Fél évre lezárják a rakpartot a Fővám térnél

2007.05.09. 12:39
A metróépítés miatt félévre lezárják a Fővám térnél a rakpartot. Elindult a második fúrópajzs. Öt cég adott be érvényes ajánlatot, a 26 milliárd forintosra becsül állomásépítő tenderre. Hírek a 4-es metróról.

A metróépítés miatt május 14-től fél évre lezárják a Pesti alsó rakpartot a Belgrád rakpart és a Közraktár utca között, tájékoztatta az Indexet a DBR.

Elindult a déli pajzs is

A lezárás nemcsak az egyéni közlekedőket, de a BKV járműveit is érinti. Ideiglenesen megszűnik a 83-as trolijárat. Helyette a 89-es troli az Orczy és a Kálvin tér között, a 83-as trolipótló busz a 83-as troli nyomvonalán az Orczy tér és a Fővám tér között közlekednek.

Szerdán elindult a 4-es metró alagútépítését végző második, déli pajzs is első, 300 méteres próbaútjára, tájékoztatta az Indexet a DBR. A húsvét után beindított első, északi pajzs már majdnem 60 métert meg az alagútban.

Állomásépítés: ismerős mezőny

Kedden újabb fordulót zártak le a 4-es metró állomásainak beépítésére kiírt tenderen, aminek költségét 26 milliárd forintra becsülik.

A tenderre 5 konzorcium adott be érvényes pályázatot: a KÉSZ-Középeurópai építő Kft., a BV Metro4, az ARCRE 2007 és az M4-Állomások konzorciumok, illetve a Swietelsky Kft.

A tender legnagyobb esélyese a Strabag Zrt. által vezetett, a Hídépítő Zrt.-t is magába foglaló M4-Állomások konzorcium lehet, legalábbis ez az a tömörülés, amely a metróépítés legtöbbet foglalkoztató cégeit tömöríti (a Strabag és a Hídépítő állomásszerkezetet, illetve alagutat is épít).

A cégeknek a már elkészült állomásszerkezeteket (vagyis a földbe vájt "dobozokat") kell beépíteniük. A nyertes felel majd a szerkezeti, épületgépészeti (szellőzés, vízelvezetés, tűzvédelem) a különböző elektromos szerkezetek beépítését (mozgólépcsők és mozgássérültliftek) magába foglaló munkákért, még a jegykiadó automatákat és az utastájékoztató táblákat is neki kell átadni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?