Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demszky állásfoglalásra kéri a BKV-t Combino-ügyben

2006.09.11. 22:53
Demszky Gábor főpolgármester arra kérte Garadnai Andrást, a BKV Zrt. elnökét, hogy foglaljon állást a Combino villamosok meghibásodásáról, arról, hogy fenntartható-e a Siemens-szel kötött szerződés, olvasható Demszky Gábornak az MTI-hez is eljuttatott levelében.

"Ha az igazgatóság és a felügyelő bizottság bevonásával úgy ítélik meg, hogy a válasz nemleges, gondoskodni kell a szerződés felmondásáról, vagy a szerződéstől való elállásról" - tartalmazza a főpolgármester levele.

Demszky Gábor arra is felkérte a BKV Zrt. elnökét, hogy a közlekedési társaság a szállítási szerződésből eredő valamennyi jogkövetkezményt (kötbérfizetési kötelezettséget, jóteljesítési garanciát) haladéktalanul érvényesítse a Siemens-szel szemben.

A főpolgármester azt írta Garadnai Andrásnak: "kérem Önt, hogy a BKV fokozottan támogassa a Siemenset annak elérésében, hogy villamosaik megfelelhessenek a nagykörúti forgalmi igénybevételnek".

Demszky Gábor levelében kitért arra is, hogy úgy véli, a "Siemens nem készült fel teljes mértékben arra, hogy az új Combinók prototípusait Európa legnagyobb forgalmú vonalán "finomhangolja".

Végezetül azzal zárta sorait, hogy a főváros érdeke nem az új villamosok forgalomból való kivonása, hanem az, hogy a Combinók a jövőben meghibásodás nélkül közlekedjenek.

"Amennyiben azonban ez nem biztosítható, a fővárosnak és a BKV Zrt.-nek egyaránt a leghatározottabban kell érvényesítenie a budapestiek érdekeit a gyártóval szemben" - írta Demszky Gábor.