Gusztáv
3 °C
6 °C

Demszky állásfoglalásra kéri a BKV-t Combino-ügyben

2006.09.11. 22:53
Demszky Gábor főpolgármester arra kérte Garadnai Andrást, a BKV Zrt. elnökét, hogy foglaljon állást a Combino villamosok meghibásodásáról, arról, hogy fenntartható-e a Siemens-szel kötött szerződés, olvasható Demszky Gábornak az MTI-hez is eljuttatott levelében.

"Ha az igazgatóság és a felügyelő bizottság bevonásával úgy ítélik meg, hogy a válasz nemleges, gondoskodni kell a szerződés felmondásáról, vagy a szerződéstől való elállásról" - tartalmazza a főpolgármester levele.

Demszky Gábor arra is felkérte a BKV Zrt. elnökét, hogy a közlekedési társaság a szállítási szerződésből eredő valamennyi jogkövetkezményt (kötbérfizetési kötelezettséget, jóteljesítési garanciát) haladéktalanul érvényesítse a Siemens-szel szemben.

A főpolgármester azt írta Garadnai Andrásnak: "kérem Önt, hogy a BKV fokozottan támogassa a Siemenset annak elérésében, hogy villamosaik megfelelhessenek a nagykörúti forgalmi igénybevételnek".

Demszky Gábor levelében kitért arra is, hogy úgy véli, a "Siemens nem készült fel teljes mértékben arra, hogy az új Combinók prototípusait Európa legnagyobb forgalmú vonalán "finomhangolja".

Végezetül azzal zárta sorait, hogy a főváros érdeke nem az új villamosok forgalomból való kivonása, hanem az, hogy a Combinók a jövőben meghibásodás nélkül közlekedjenek.

"Amennyiben azonban ez nem biztosítható, a fővárosnak és a BKV Zrt.-nek egyaránt a leghatározottabban kell érvényesítenie a budapestiek érdekeit a gyártóval szemben" - írta Demszky Gábor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!