Házkutatás Hagyó ügyvédjénél

2010.05.04. 14:01
Házkutatást tart a rendőrség a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodában. A HDL intézte Hagyó Miklós privát cégének az ügyeit is, az elmúlt években több mint kétszázmillió forint értékben kapott megbízásokat fővárosi tulajdonú cégektől.

Házkutatás kezdődött a Magyar Nemzet értesülései szerint a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodában (HDL), mely Hagyó Miklós privát cégének a képviseletét is ellátta. A lap értesülései szerint a gyanús fővárosi ügyekben köttetett szerződéseket keresnek.

Az ügyvédi iroda titkársága a lap érdeklődésére válasz nélkül bontotta a vonalat. A HDL a BKV-nak és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizeri Zrt.-nek is dolgozott, 2007 óta számos megbízást kapott fővárosi tulajdonú cégektől.

Az Index februári cikkében gyűjtötte össze az HDL gyors fővárosi karrierje során kötött szerződéseit. Az addig nyilvánossá vált adatok szerint a nagykörúti iroda 230 millió forint értékben kapott munkamegrendelést.

A Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Iroda többek között a BKV-val és Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel kötött nagy összegű szerződést, és az iroda szakértett 84 millióért közbeszerzés-ügyben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-nek is, amikor a céget 7 millióra büntették a fürdők beléptető-rendszereinek kiépítésére meghirdetett milliárdos pályázat körüli durva visszaélések miatt.

A rendőrség a BKV-nál és a gyógyfürdőknél is vizsgálódik jogosulatlan kifizetések miatt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatója, Bielek Péter nemrég rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt tanácsadója szabták meg, hogy mely ügyvédi irodáknak kell adni a legnagyobb összegű megbízásokat, és Hagyó a HDL-t ajánlotta.