Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tarlós: a főváros előkészítette a 3-as metró felújítását

2014.06.14. 17:42

Tarlós István főpolgármester kiadott egy közleményt az MTI-n keresztül, amiben azt írja, a budapesti önkormányzat előkészítette a hármas metró felújítását. Szerinte a főváros 

még az előző ciklusban meg is küldte a Miniszterelnökségnek a részletes, mintegy ezeroldalas előkészítő anyagot.

Lázár János kancelláriaminiszter pénteken azt mondta, hogy a 3-as metró felújítása pont a főváros miatt késik, mert az önkormányzat

a mai napig nem tudta elkészíteni az ehhez szükséges anyagokat.

A tanulmányban Tarlós szerint költségbecslés is volt. Eszerint a 3-as metró teljes felújítása legfeljebb 190 milliárd forintba kerülne. Ebből a szerelvények cseréje tenne ki 60-90, az infrastruktúra további felújítása pedig 100 milliárd forintot.

A nézeteltérések ellenére a főpolgármester biztos benne, hogy a kormány és a budapesti városvezetés még ebben az évben megtalálja, és együtt biztosítja a forrást a 3-as metró felújításának kivitelezésére. Tarlós szerint a metró biztonságos működése nem kizárólagos budapesti érdek, hanem annál lényegesen több.

Ez a közlekedési viszonylat nagyobb személyforgalmat bonyolít le, mint a MÁV.

– írja.

Szerinte a metró felújítása műszaki okokból már nem halasztható tovább. Ennek ellenére 1981 óta semmit nem tettek az illetékesek azért, hogy ez megvalósulhasson. Amióta megválasztották Tarlóst főpolgármesternek, a főváros, a BKK és a BKV is folyamatosan azon dolgozik, hogy fel lehessen újítani a 3-as metrót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?