Eleonóra
-1 °C
2 °C

Aba Botond: Nem követtem el bűnt

2006.08.12. 08:57
A BKV vezérigazgatója szerint, ha a politikusoknak megrendült a bizalmuk, akkor mondják meg és ne a médián keresztül üzengessenek. Aba Botond nem mond le, mert úgy véli nem követett el bűnt. Sorsáról augusztus 31-én dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagjai nem támogatnák a BKV vezérigazgatójának menesztését annak ellenére, hogy az SZDSZ-szel közös főpolgármester-jelöltjük, Demszky Gábor azt üzente Abának, hogy megingott benne a bizalma.

Nem megy magától

Aba Botond a napilapnak adott interjúban kijelentette, nem biztos benne, hogy van annak valóságalapja, hogy a koalíciós képviselők azt szeretnék, ha magától távozna. Szerinte, ha "a politikusok akarnak valamit, mondják meg, és ne a médián keresztül üzengessenek". Mint mondta, "persze a főpolgármesternek joga van bizalmát vagy bizalmatlanságát kifejezni".

Arra a kérdésre, hogy lemond-e önként azt mondta, "nem követtem el semmilyen bűnt. Ha megtenném, az egyenlő lenne valamilyen vétség beismerésével".

A közlekedési vállalat vezérigazgatója sem a Combino villamosok ajtóproblémái, sem pedig a Margit-hídon történt oszlopok kidőlésével kapcsolatban nem érzi bűnösnek magát. Az utóbbival kapcsolatban kijelentette, a független szakértői vizsgálat is megállapította, hogy a korrodálódás nem látható helyeken keletkezett. "Honnan kellett volna tudnunk, mekkora a baj"?

Aba úgy nyilatkozott, a független szakértői vizsgálattal egyidőben elvégzett belső vizsgálatnak jövő héten lesz meg az eredménye. De annyi már bizonyos, hogy "az ilyen hibához, mint egy oszlop kidőlése, több műszaki eseménynek kellett egyidejűleg bekövetkeznie".

A Combino-jelentés, amely nem veti fel a BKV vagy a cég vezetőinek felelősségét, augusztus 31-én kerül a Fővárosi Közgyűlés elé. Ekkor dőlhet el, hogy a testület meneszti-e Aba Botondot. A jelentésben a hibák okának a kapkodást jelölte meg.