Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nem kell a végkielégítés Antal Attilának

2008.04.12. 17:56
Végkielégítés nélkül, közös megegyezéssel hajlandó otthagyni posztját Antal Attila BKV-vezérigazgató.

2011-ig szóló kinevezésének végkielégítés nélküli, közös megegyezéses megszüntetését kezdeményezte Antal Attila, a BKV-vezérigazgatója március 25-i hatállyal oly módon, hogy addig az időpontig csak a részére járó munkabérére tart igényt - tudta meg az MTI városházi forrásokból annak kapcsán, hogy a cégvezető immár a harmadik alkalommal jelezte a döntéshozóknak távozási szándékát. (Tehát a 2008. március 25. és a szerződésének lejárta, 2011. áprilisa közötti időszakra nem kér munkabért.)

Somlyódy Csaba, a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának szocialista elnöke az MTI értesülését megerősítve elmondta, hogy Antal Attila valóban újabb levélben kezdeményezte 2007. január 16-án kelt munkaszerződésének megszüntetését.

Szűk két hete írtunk arról, hogy a főváros vezetése nem fogadta el Antal Attila 60 milliós végkielégítési igényét. Demszky Gábor főpolgármester pedig a 35 milliós végkielégítést is sokallta, amit azzal indokolt, hogy olyan megoldást kell találni, amit a közvélemény is elfogad.

Akkor Somlyódy, aki a BKV tulajdonosi jogait gyakorló gazdasági bizottság elnöke, még a 60 milliós végkielégítési igény teljesítése mellett érvelt. Somlyódy azzal indokolt, hogy az általa megkérdezett szakértők szerint Antal 100 millió forintra sikerrel perelné be a fővárosi önkormányzatot, ezért a 60 milliós ajánlatot el kell fogadni.