Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig a szolgálati luxusautót használja a BKV-vezér

2008.12.11. 18:31
Kocsis István, a BKV vezérigazgatója csütörtökön azzal a szolgálati Audival ment egy városházi tanácskozásra, amelyről kedden nyílt levélben kijelentette, hogy nem használja, hanem saját autójával jár. Kiderült: a saját kocsi szervízben volt, ezért két napig mégis az új Audi A6-os használatára kényszerült az igazgató.

Az MTI szerint a vezérigazgató ugyanazzal a rendszámú Audi A6-os gépkocsival érkezett a csütörtöki városházi tárgyalásra, amivel az elmúlt hónapokban is járt. Kocsis István december 8-ai keltezésű levelében arról tájékoztatta Demszky Gábort, hogy felvetésére megszüntette a szóban forgó autó bérletét.

"A mai naptól a saját gépkocsimat használom mindaddig, míg a BKV nyereséges nem lesz. Így a munkaköri feladataim ellátásához is a saját autómat veszem igénybe, amihez nem kérek a BKV-tól sem biztosítást, sem karbantartást, sem benzinellátást" - rögzíti a főpolgármesterhez írt levelében a vezérigazgató.

A BKV sajtóosztályán az Indexet felvilágosították, hogy nem a BKV vált két nap alatt nyereségessé. A sajtóosztály válasza szerint Kocsis István saját autója csütörtökig szervizelés alatt volt, ezért az elmúlt 2 napban továbbhasználta a szóban forgó autót, melynek költségét azonban már nem a társaság, hanem a vezérigazgató személyesen fizette. Csütörtök estétől a vezérigazgató már saját autóját használja.

Mint arról az Index múlt hét pénteken beszámolt, a BKV nemrég kinevezett vezérigazgatója számára egy felső kategóriás gépkocsit (becslés szerint 20 millió forint értékű Audi A6 TDI 3000 extrákkal) bérel a közlekedési cég.

A cikk után Demszky Gábor főpolgármester levélben szólította önmérsékletre a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt. Véleménye szerint egy BKV-hoz hasonló költségvetésű magáncég első emberének valóban járna egy hasonló vagy még jobb szolgálati autó, a közlekedési vállalat viszont közpénzekből gazdálkodik, és nehéz anyagi helyzetben van. Ám megjegyezte: az egyre drágább jegyet váltó utasoknak "nehéz lenne elmagyarázni, miért jár drága, új autóval a BKV vezetője".

A gépkocsibérlést Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője is bírálta. A politikus kijelentette: ha a vezérigazgató nem szünteti meg a bérletet, akkor nem számíthat az ellenzék támogatására.